fbpx
logo
Szukaj
open close

Sok jabłkowo-bananowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4a935a2e-9d4f-423a-8adf-7b568af77e4e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sok jabłkowo-bananowy

Przygotowanie

  • Owoce obieramy ze skórki i kroimy na kawałki (z jabłek usuwamy gniazda nasienne)
  • W wyciskarce wyciskamy sok z jabłek, a następnie przelewamy go do blendera
  • Do blendera dodajemy banana i całość dokładnie blendujemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia soków i smoothie.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (340 g)
  • Banan (120 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Wyciskarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciastka cappuccino w filiżankach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Lekko natłuszczamy żaroodporne filiżanki Do miski wlewamy mleko, dodajemy kawę i mieszamy do momentu, aż się całkowicie rozpuści Do osobnej miski wkładamy tłuszcz, dosypujemy cukier i miksujemy przez…

WIĘCEJ >

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…

WIĘCEJ >

Babeczki waniliowo-pistacjowe

Orzechy drobno mielimy (np. w blenderze) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do babeczek lekko smarujemy tłuszczem Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści i zacznie skwierczeć – wtedy…

WIĘCEJ >

Smoothie z bananem, gruszką i szpinakiem

Blendujemy ½ banana, ¾ gruszki, szpinak z sokiem z limonki/cytryny Koktajl przelewamy do miseczki i dekorujemy suszoną morwą, ziarnami sezamu, resztą banana i gruszki (pokrojonych w kostki lub plasterki)

WIĘCEJ >