Sok z cytryny
Sok z cytryny
Przygotowanie
- Cytrynę umyć
- Przekroić i wycisnąć sok
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 1 cytryna (80 g)
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Nóż
Podobne tematy
Czerwony DIP
Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku. Wyciskamy sok z…
WIĘCEJ >Kawa z cykorii
Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.
WIĘCEJ >Dip ziołowy
Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny Blendujemy na gładki dip Doprawiamy solą
WIĘCEJ >