fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos à la BBQ

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab242f10-5668-4486-a560-eafbce302fa9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos à la BBQ

Przygotowanie

  • Pomidory dokładnie myjemy, na górze robimy nacięcie w kształcie krzyża i zanurzamy pomidory na ok. 3-4 minuty we wrzątku
  • Następnie polewamy pomidory zimną wodą i obieramy ze skórki, a zielone części wykrajamy
  • Sparzone pomidory przenosimy do blendera i dokładnie blendujemy
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Dolewamy odrobinę wody, wrzucamy cebulę i dusimy przez ok. 3-4 minuty
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, a następnie dorzucamy na patelnię pod koniec duszenia cebuli i mieszamy
  • Na patelnię dodajemy pomidory i pozostałe składniki, mieszamy i gotujemy przez ok. 15-20 minut (do momentu, aż sos lekko zgęstnieję), co jakiś czas mieszając, aby uniknąć przypalenia
  • Zawartość patelni przenosimy do blendera i dokładnie blendujemy, a następnie odkładamy do ostygnięcia

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 1 łyżka sosu.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 30
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (400 g)
  • Cebula (105 g)
  • Cukier trzcinowy (80 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Sos Worcestershire (18 ml)
  • Czosnek (15 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Woda (10 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Czekoladowy mus z awokado

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na kawałki Następnie przenosimy awokado do miski i skrapiamy sokiem z cytryny Orzechy wsypujemy do młynka do mielenia kawy i drobno mielimy Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy…

WIĘCEJ >

Kuleczki mięsne z serem feta

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Wszystkie składniki (poza fetą) wkładamy do miski, dokładnie mieszamy i odkładamy miskę na ok. 30 minut Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę lekko…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinaku z fetą

Rzodkiewki kroimy w plastry Pomidora kroimy w ćwiartki Wszystkie warzywa wkładamy do miski i posypujemy pokruszonym serem oraz pestkami i polewamy tłuszczem oraz octem

WIĘCEJ >

Francuski pâté z kurzej wątróbki

Poprzedniego wieczoru oprawiamy wątróbkę i zostawiamy na noc w lodówce w mleku kokosowym. Następnego dnia dokładnie osuszamy wątróbkę ręcznikiem papierowym. Smażymy boczek na patelni, aż będzie chrupiący i przekładamy na talerz. Na wytopionym tłuszczu smażymy…

WIĘCEJ >