Sos tahini
Sos tahini
Przygotowanie
- Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.
Autor
Lista składników
- Mleko sojowe (40 ml)
- Tahini (35 g)
- Sok z cytryny (bio) (18 ml)
- Sezam biały (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Balsamiczny mix cebulowy
Cebule białe kroimy na pół Cebule czerwone kroimy na ósemki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy wszystkie cebule, dodajemy liść laurowy i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając Dolewamy wino i gotujemy przez…
WIĘCEJ >Majonez na oleju lnianym
Do blendera wybijamy jajo, dolewamy sok z cytryny, dodajemy musztardę i całość dokładnie blendujemy Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz i blendujemy do momentu, aż całość zgęstnieję Majonez przenosimy do szczelnego pojemnika i wkładamy do…
WIĘCEJ >Pikantny dip z zielonego groszku
Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy chili oraz przyprawy (kmin) i podsmażamy przez ok. 1 minutę…
WIĘCEJ >