fbpx
logo
Szukaj
open close

Sos tahini

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab3f8e30-2b8d-4a99-9634-26f2c2c43b2e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sos tahini

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sosów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mleko sojowe (40 ml)
  • Tahini (35 g)
  • Sok z cytryny (bio) (18 ml)
  • Sezam biały (10 g)

Potrzebny sprzęt

Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Balsamiczny mix cebulowy

Cebule białe kroimy na pół Cebule czerwone kroimy na ósemki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy wszystkie cebule, dodajemy liść laurowy i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając Dolewamy wino i gotujemy przez…

WIĘCEJ >

Keczup

Pomidory dokładnie myjemy, sparzamy i obieramy ze skórki Następnie kroimy pomidory na kawałki i wrzucamy do garnka Cebulę obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka z pomidorami Garnek stawiamy na kuchenkę i odparowujemy pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Majonez na oleju lnianym

Do blendera wybijamy jajo, dolewamy sok z cytryny, dodajemy musztardę i całość dokładnie blendujemy Cały czas blendując powoli dolewamy tłuszcz i blendujemy do momentu, aż całość zgęstnieję Majonez przenosimy do szczelnego pojemnika i wkładamy do…

WIĘCEJ >

Pikantny dip z zielonego groszku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty Dodajemy chili oraz przyprawy (kmin) i podsmażamy przez ok. 1 minutę…

WIĘCEJ >