fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spód do pizzy z ziemniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0fe71fbe-8e8d-4a26-825b-a3e754007be9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Spód do pizzy z ziemniaków

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy śmietankę, przyprawy oraz wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy do miski z ziemniakami i całość zagniatamy na zwarte ciasto
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy ciasto i równomiernie rozkładamy
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie możemy nałożyć na pizzę ulubione dodatki i ponownie piec przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (1000 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Śmietanka sojowa (200 ml)
  • Bundz (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wielkanoc na talerzu

Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 2-3 minuty (na twardo) Chleb pieczemy w tosterze na grzanki Z sera wycinamy kawałki na kształt zajączków i pisklaków Paprykę kroimy w drobną kostkę Ogórka kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Kanapka ze śledziem wędzonym i brzoskwinią na spodzie koperkowym

Do miski wkładamy tłuszcz Koperek drobno siekamy, dodajemy do miski z tłuszczem i całość dokładnie ugniatamy Kanapkę smarujemy tłuszczem z koperkiem Brzoskwinię kroimy na ćwiartki (pestkę usuwamy) Na kanapkę nakładamy brzoskwinię oraz śledzia i posypujemy…

WIĘCEJ >

Warzywa z limonkowym masłem

Marchewki obieramy i kroimy na 2-3 części Z grochu odcinamy końcówki Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy czosnek i smażymy przez ok. 1 minutę Dodajemy cukier, sok i skórkę…

WIĘCEJ >

Jajecznica na maśle

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji

WIĘCEJ >