fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Spód do pizzy z ziemniaków

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-151
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Spód do pizzy z ziemniaków

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Dodajemy śmietankę, przyprawy oraz wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy do miski z ziemniakami i całość zagniatamy na zwarte ciasto
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier wykładamy ciasto i równomiernie rozkładamy
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po tym czasie możemy nałożyć na pizzę ulubione dodatki i ponownie piec przez ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (1000 g)
  • Jajo kurze (204 g)
  • Śmietanka sojowa (200 ml)
  • Bundz (100 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Miska, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karmelizowane cebulki

Cebulki obieramy (końcówki zostawiamy, aby nie rozpadły się podczas gotowania) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulki, dodajemy zieleninę (tymianek) i przyprawy (liść laurowy), mieszamy i podsmażamy przez ok. 5 minut Dolewamy bulion i sok z…

WIĘCEJ >

Placki kukurydziane

W garnku rozpuszczamy tłuszcz i wyłączamy kuchenkę Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Rozgrzewamy patelnię Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe plecki przez ok. 3-4 minuty z każdej strony

WIĘCEJ >

Mięso, ser, jaja, boczek

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i podsmażamy z każdej strony przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż nie będzie surowe) Jaja gotujemy we…

WIĘCEJ >

Bekonowe kulki

Blachę wykładamy papierem do pieczenia Boczek oraz ser kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dodajemy tłuszcz oraz pieprz i całość dokładnie mieszamy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które układamy na papierze Blachę wkładamy do…

WIĘCEJ >