fbpx
logo
Szukaj
open close

Steki z polędwicy w marynacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95dc2a5d-e35a-47b6-817b-280deb36771a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Steki z polędwicy w marynacie

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy połowę tłuszczu, dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i dokładnie mieszamy
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy równomiernie marynatą
  • Następnie wkładamy mięso do lodówki na ok. 30 minut
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony (początkowo na dużym ogniu, następnie zmniejszamy)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina polędwica (650 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Tabasco (3 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska, Patelnia grillowa, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Steki wołowe z pieprzem kajeńskim

Do miski wsypujemy przyprawy (paprykę, pieprz, tymianek, kmin i kolendrę) i dokładnie mieszamy Mięso kładziemy na talerz i posypujemy z (…)

WIĘCEJ >

Steki z pieczonymi pomidorami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Pomidory kroimy na pół i kładziemy na blachę, przeciętą stroną do góry Następnie (…)

WIĘCEJ >

Grillowane steki z soją i imbirem

Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski (…)

WIĘCEJ >

Orientalne steki teriyaki

Imbir z czosnkiem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski Dodajemy 1/3 ilości sosu sojowego i dokładnie mieszamy Do miski (…)

WIĘCEJ >

Steki z tuńczyka z sezamem

Zieleninę drobno siekamy Cytrynę kroimy w cząstki Rybę kroimy wzdłuż na pół (tak aby z kawałka powstały dwa cieńsze kawałki) (…)

WIĘCEJ >