fbpx
logo
Szukaj
open close

Steki z polędwicy w marynacie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c95dc2a5d-e35a-47b6-817b-280deb36771a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Steki z polędwicy w marynacie

Przygotowanie

  • Do miski wlewamy połowę tłuszczu, dodajemy pozostałe składniki (poza mięsem) i dokładnie mieszamy
  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i smarujemy równomiernie marynatą
  • Następnie wkładamy mięso do lodówki na ok. 30 minut
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony (początkowo na dużym ogniu, następnie zmniejszamy)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina polędwica (650 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sos chili (słodki) (20 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Imbir w proszku (3 g)
  • Tabasco (3 g)

Potrzebny sprzęt

Lodówka, Miska, Patelnia grillowa, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makrela wędzona z sałatką warzywną

Rybę i warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki (poza chlebem) wrzucamy do miski i mieszamy Obok sałatki kładziemy kromki chleba

WIĘCEJ >

Burger z jajem i ryżem

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Do miski wkładamy mięso, dodajemy sos sojowy, żółtko jaja oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Z masy mięsnej formujemy kulki, które następnie delikatnie spłaszczamy tworząc burgery…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z wędzoną szynką i sałatką z awokado

Sałata Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu i dokładamy rukolę Pomidorki przekrawamy na połówki Awokado obieramy ze skóry i kroimy na kawałki Awokado i pomidorki kładziemy na sałatę Polewamy sosem Na wierzch kładziemy…

WIĘCEJ >

Pasta serowa z rukwią wodną

Ziemniaki obieramy i kroimy na ćwiartki Seler obieramy Do garnka wkładamy ziemniaki i seler, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut Listki rukwi odcinamy od łodyg, dokładnie myjemy i osuszamy Następnie kroimy…

WIĘCEJ >