fbpx
logo
Szukaj
open close

Steki wołowe z pieprzem kajeńskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce7093eb1-a5e8-44cc-b1e4-a44f298e954f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Steki wołowe z pieprzem kajeńskim

Przygotowanie

  • Do miski wsypujemy przyprawy (paprykę, pieprz, tymianek, kmin i kolendrę) i dokładnie mieszamy
  • Mięso kładziemy na talerz i posypujemy z każdej strony przyprawami, a następnie zawijamy w folię i odkładamy na ok. 1 godz.
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy połowę tłuszczu
  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą), kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3 minuty z każdej strony
  • Usmażone mięso przenosimy na talerz, zawijamy w folię i odkładamy na ok. 5 minut
  • Pomidory z ogórkiem kroimy w plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Mięso kroimy w cienkie plasterki w poprzek włókien
  • Na talerzach układamy warzywa i skrapiamy pozostałym tłuszczem, a na wierzch kładziemy kawałki mięsa

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia steków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina łopatka (750 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (3 g)
  • Pieprz kajeński (3 g)
  • Kmin rzymski (3 g)
  • Tymianek suszony (1.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (1.5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gruszki z orzechową kruszonką

Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy owoce w ćwiartki Na patelnię wlewamy wodę, wsypujemy biały cukier, zagotowujemy i mieszamy do momentu, aż cukier się rozpuści Dodajemy gruszki, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 20…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z pieczarkami i cukinią

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…

WIĘCEJ >

Purée z selera i ziemniaków

Selery i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (gotujemy do momentu, aż będą miękkie, ale nie będą się rozpadać) Zieleninę drobno siekamy Selery z ziemniakami odcedzamy,…

WIĘCEJ >