fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Steki z tuńczyka z sezamem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0df29b4a-d5d4-4d21-9b96-8cb542203615
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Steki z tuńczyka z sezamem

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Cytrynę kroimy w cząstki
  • Rybę kroimy wzdłuż na pół (tak aby z kawałka powstały dwa cieńsze kawałki)
  • Do miski wsypujemy sezam, dodajemy zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Następnie przesypujemy mieszankę na talerz
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Rybę panierujemy z każdej strony, a następnie kładziemy na patelnię i smażymy przez ok. 3-4 minuty z obu stron (tak aby sezam zrobił się lekko złotawy)
  • Usmażoną rybę nakładamy na talerze i podajemy z kawałkiem cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z tuńczykiem.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tuńczyk (świeży) (530 g)
  • Sezam biały (50 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Tymianek (świeży) (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Aromatyczny ryż z kurczakiem

Mięso kroimy na kawałki o wielkości ok. 3 cm Kiełbasę i paprykę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Oliwki kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso z kiełbasą i smażymy…

WIĘCEJ >

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

Mięso dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażmy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor) Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry Na osobnej patelni…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem kokosowym i z migdałami

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Następnie posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >