fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z tuńczykiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88f50a67-cf69-43b4-b3f0-75e5fb7ab829
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryż z tuńczykiem

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie do miękkości
  • Przekładamy na sito i kilkukrotnie przelewamy zimną wodą, a następnie odcedzamy
  • Dodajemy tuńczyka i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z tuńczykiem.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Tuńczyk w oliwie z oliwek (130 g)
  • Ryż basmati (100 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Miska, Sitko

Alergeny

Histamina 3, Aminy biogenne 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata z żeberkami wieprzowymi

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki) osolić…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym, jabłkiem, cynamonem i kakao

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Jabłko obieramy i ścieramy na grubych oczkach Gryczankę przenosimy do miski, dodajemy jabłko, cynamon oraz kakao i mieszamy

WIĘCEJ >

Risotto z sosem Bolognese

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Kalafiora ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy na patelnię i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dolewamy bulion…

WIĘCEJ >

Dorada duszona w pomarańczach

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…

WIĘCEJ >