fbpx
logo
Szukaj
open close

Tuńczyk z kukurydzianą salsą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf33a013-5b71-40ec-aeb9-af934da24a3f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tuńczyk z kukurydzianą salsą

Przygotowanie

  • Paprykę kroimy w drobną kostkę
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Limonkę kroimy w cząstki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kukurydzę i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (smażymy do momentu, aż się zarumieni)
  • Następnie odkładamy kukurydzę do ostygnięcia, a gdy wystarczająco ostygnie – odkrawamy ziarna i przenosimy do miski
  • Dodajemy paprykę, cebulę, cukier, zieleninę oraz ocet i całość dokładnie mieszamy
  • Miskę wkładamy do lodówki
  • Rozgrzewamy grill
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy (pieprz) i mieszamy
  • Rybę smarujemy tłuszczem, kładziemy na grill i grillujemy przez ok. 3 minuty z każdej strony
  • Rybę podajemy z kukurydziana salsą i limonką

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z tuńczykiem.

Rybę możesz opcjonalnie posypać sezamem lub innymi ziarnami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tuńczyk (świeży) (800 g)
  • Kukurydza – kolba (360 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (210 g)
  • Limonka (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Cukier kokosowy (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z wołowiną i pesto

Orzechy prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty, a następnie przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Do blendera dodajemy zieleninę (bazylię) oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość blendujemy tak, aby…

WIĘCEJ >

Siekany rumsztyk z sarny z warzywami grillowanymi i zasmażanymi buraczkami

Sarninę oczyścić z błon i powięzi Posiekać tasakiem lub zmielić w maszynce do mięsa Posolić, popieprzyć Formujemy okrągły rumsztyk o grubości około 1,5 cm Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Cebulę…

WIĘCEJ >

Drobiowe kotleciki z buraczkami

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Mięso mielimy na standardowym sitku maszynki do miski Dodajemy przecier z przyprawami i dokładnie mieszamy Z…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana

WIĘCEJ >