fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka marchewkowa z rukolą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc7dc6ee2-5bd6-44d4-9e8b-234e0d2db817
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka marchewkowa z rukolą

Przygotowanie

  • Marchewki obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz, dodajemy miód oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Surówkę polewamy sosem
  • Len prażymy na suchej patelni przez ok. 1-2 minuty i posypujemy nim surówkę
  • Na wierzch surówki kładziemy rukolę i całość lekko mieszamy
  • Do sałatki opcjonalnie możemy dodać seler i żurawinę

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (180 g)
  • Rukola (20 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Len odtłuszczony (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Miska, Obieraczka do warzyw, Patelnia - mała, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowany camembert i pieczywo czosnkowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do miski wlewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bułkę kroimy w plastry i układamy na…

WIĘCEJ >

Ziemniaki zapiekane z serem

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Ziemniaki obieramy, kroimy w słupki i przenosimy do naczynia żaroodpornego Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy, przenosimy do naczynia z ziemniakami i mieszamy Do rondla wlewamy mleko, dodajemy śmietanę…

WIĘCEJ >

Ryżowy kotek

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Z papryki czerwonej i szynki wycinamy kawałki na kształt kokardki i ust Z papryki żółtej wycinamy małe kółko Z ogórka wycinamy kawałki na kształt oczek i wąsów Pomidorka kroimy…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowo-truskawkowy

Do rondla wrzucamy połamaną czekoladę i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się jej (cały czas mieszając) Dodajemy żółtko i dokładnie łączymy Z połowy ilości białek ubijamy pianę i dodajemy do czekolady Do czekolady wlewamy połowę śmietany…

WIĘCEJ >