fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z kapustą pekińską

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cab6e92de-43b2-44ad-8659-0b42b9189037
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z kapustą pekińską

Przygotowanie

  • Jabłka i marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki do miski i zalewamy sokiem z limonki
  • Kapustę drobno szatkujemy i dodajemy do miski
  • Majonez mieszamy z przyprawami (czosnkiem), dodajemy do miski z warzywami i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (360 g)
  • Kapusta pekińska (150 g)
  • Majonez (100 g)
  • Marchew (45 g)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Czosnek granulowany (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Fritatta szparagowa

Szparagi obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie 5 min (jeśli używamy ze słoika, to od razu kroimy) Wyjmujemy i kroimy w 2-3 cm kawałki Pomidorki przekrawamy na połówki Por przekrawamy na pół, płuczemy pod…

WIĘCEJ >

Kasza

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Kanapki ze smażonymi pieczarkami

Bułkę kroimy w plastry Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę oraz pieczarki, dodajemy przyprawy i podsmażamy przez ok. 4-6 minut Na każdy plaster bułki nakładamy…

WIĘCEJ >

Czekoladowy pudding z nasion chia

Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, słoik zakręcamy i potrząsamy nim do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą Słoik wkładamy do lodówki na min. 8 godz. Po tym czasie pudding podajemy Wierzch puddingu…

WIĘCEJ >