fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c97dfa493-46eb-4444-b3e7-388fa4a8f2d0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przygotowanie

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

  • Kapustę siekamy w cienkie paski i przenosimy do miski
  • Dodajemy sól i mieszamy
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Suszone owoce drobno kroimy i przenosimy do miski
  • Całość dokładnie mieszamy, dodajemy sos i ponownie mieszamy
  • Z granatu wydłubujemy pestki i posypujemy nimi surówkę

Sos

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych surówek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

  • Kapusta czerwona (1000 g)
  • Granat (50 g)
  • Morela suszona (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Kminek mielony (1.5 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na jednolitą masę Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części Do jednej części dodajemy karob i formujemy kulkę…

WIĘCEJ >

Mleko kokosowe – własnej roboty

Jeśli mamy kokos, należy go rozbić (najlepiej włożyć do dużego garnka i uderzyć mocno młotkiem kilka razy aż pęknie skorupa) Po usunięciu łupiny, otrzymujemy miąższ ze skórą, wodę, która wyciekła z kokosa cedzimy przez gęste…

WIĘCEJ >

Pizza szpinakowa

Do blendera wybijamy jaja, dodajemy szpinak oraz przyprawy i całość blendujemy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się jaj)

WIĘCEJ >

Aromatyczna zupa ziemniaczana

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) W rondlu rozgrzewamy tłuszcz (oliwę i masło) Wrzucamy por i podsmażamy przez ok. 4-5 minut Dodajemy ziemniaki oraz przyprawy (curry i…

WIĘCEJ >