fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c97dfa493-46eb-4444-b3e7-388fa4a8f2d0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przygotowanie

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

  • Kapustę siekamy w cienkie paski i przenosimy do miski
  • Dodajemy sól i mieszamy
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Suszone owoce drobno kroimy i przenosimy do miski
  • Całość dokładnie mieszamy, dodajemy sos i ponownie mieszamy
  • Z granatu wydłubujemy pestki i posypujemy nimi surówkę

Sos

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych surówek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

  • Kapusta czerwona (1000 g)
  • Granat (50 g)
  • Morela suszona (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Kminek mielony (1.5 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kolorowe roladki z kurczaka

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Paprykę kroimy w kostkę Mięso kroimy na filety, a następnie wkładamy w folię kuchenną i rozbijamy tłuczkiem…

WIĘCEJ >

Księżyce ziemniaczane

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki (lub w ósemki w przypadku dużych ziemniaków) Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy ziemniaki, a następnie polewamy tłuszczem i posypujemy…

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem, zieleninę oraz chili, mieszamy i…

WIĘCEJ >

Krem z grochu żółtego

Groch płuczemy i zalewamy w garnku zimną wodą. Najlepiej jest go tak zostawić na min. 1-2 godziny do namoczenia. Następnie do tej samej wody z grochem dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki warzywa oraz liść laurowy…

WIĘCEJ >