fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-7
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przygotowanie

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

  • Kapustę siekamy w cienkie paski i przenosimy do miski
  • Dodajemy sól i mieszamy
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Suszone owoce drobno kroimy i przenosimy do miski
  • Całość dokładnie mieszamy, dodajemy sos i ponownie mieszamy
  • Z granatu wydłubujemy pestki i posypujemy nimi surówkę

Sos

  • Wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych surówek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

  • Kapusta czerwona (1000 g)
  • Granat (50 g)
  • Morela suszona (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (40 ml)
  • Sok z cytryny (6 ml)
  • Kminek mielony (1.5 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Meksykańskie krokiety z kurczakiem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy 1/2 ilości tłuszczu…

WIĘCEJ >

Ziemniaczane myszki

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Ser kroimy w małe prostokąciki Z oliwek wycinamy kawałki na kształt oczek i nosków Marchew obieramy i kroimy w małe plasterki…

WIĘCEJ >

Księżyce ziemniaczane

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki (lub w ósemki w przypadku dużych ziemniaków) Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy ziemniaki, a następnie polewamy tłuszczem i posypujemy…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >