fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi smażone z czosnkiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e9adea1-0e07-4d37-aefc-de6e5057ac8d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi smażone z czosnkiem

Przygotowanie

  • Ze szparagów odcinamy końcówki
  • Czosnek obieramy i rozgniatamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Wrzucamy szparagi i smażymy przez ok. 5-10 minut (do momentu, aż będą miękkie)
  • Szparagi skrapiamy sokiem z cytryny i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szparagami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Omlet ze świeżymi szparagami

Ze szparagów odłamujemy twarde końcówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Wrzucamy szparagi i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś (…)

WIĘCEJ >

Sałatka ze szparagami i pieczarkami

Pieczarki oczyszczamy i przenosimy do miski Dodajemy połowę tłuszczu, ocet oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy, a następnie (…)

WIĘCEJ >

Chrupiące zapiekane szparagi

Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ze szparagów (…)

WIĘCEJ >

Szparagi z wędzoną rybą

Szparagi dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodze przez ok. 7-8 minut Następnie szparagi odcedzamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, (…)

WIĘCEJ >