fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi w sosie pomarańczowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d001169-f8c4-4c1a-a0f6-d52b0a7c4d1e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi w sosie pomarańczowym

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Przygotowujemy miskę z wodą i lodem
  • Ze szparagów odcinamy końcówki
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Szparagi wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie szparagi odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem na kilka minut
  • Szaragi ponownie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz skórkę z pomarańczy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dolewamy sok z pomarańczy i podgrzewamy przez ok. 3 minuty (do momentu, aż się zagotuję)
  • Dodajemy szparagi, mieszamy i dusimy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szparagów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Szparag (600 g)
  • Masło (50 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiące zapiekane szparagi

Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ze szparagów (…)

WIĘCEJ >

Szparagi smażone na boczku

Boczek pokroić w centymetrowe słupki. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć na średnim ogniu, żeby wytopić cały tłuszcz. Szparagi opłukać (…)

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek (…)

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak (…)

WIĘCEJ >

Szparagi grillowane z warzywami

Cykorię kroimy wzdłuż na pół Marchew obieramy i kroimy w ukośne długie plastry Cukinię kroimy w krążki Na patelni grillowej (…)

WIĘCEJ >