fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szparagi w sosie pomarańczowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-175
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szparagi w sosie pomarańczowym

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Przygotowujemy miskę z wodą i lodem
  • Ze szparagów odcinamy końcówki
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Szparagi wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie szparagi odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem na kilka minut
  • Szaragi ponownie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz skórkę z pomarańczy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dolewamy sok z pomarańczy i podgrzewamy przez ok. 3 minuty (do momentu, aż się zagotuję)
  • Dodajemy szparagi, mieszamy i dusimy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szparagów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (600 g)
  • Masło (50 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (30 g)
  • Pomarańcza – skórka (6 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Egg coffee

Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel. Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy. Zaparzamy kawę jak lubimy…

WIĘCEJ >

Sos paprykowy

Paprykę kroimy w małą kostkę, przekładamy do wysokiego naczynia, zalewamy wodą, oliwą, sokiem z cytryny i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy obie mąki i miksujemy jeszcze przez chwilę. Przelewamy masę do garnka przez gęste…

WIĘCEJ >

Shake pomarańczowo – imbirowy

Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą kokosową Dodać miód Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Shake z papai

Papaję obieramy, pestki wyrzucamy, kawałki owocu wkładamy do blendera kielichowego Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >