fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi w sosie pomarańczowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6d001169-f8c4-4c1a-a0f6-d52b0a7c4d1e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi w sosie pomarańczowym

Przygotowanie

  • W garnku zagotowujemy wodę
  • Przygotowujemy miskę z wodą i lodem
  • Ze szparagów odcinamy końcówki
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Szparagi wrzucamy na wrzątek i gotujemy przez ok. 5 minut
  • Następnie szparagi odcedzamy i przenosimy do miski z wodą i lodem na kilka minut
  • Szaragi ponownie odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz skórkę z pomarańczy i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dolewamy sok z pomarańczy i podgrzewamy przez ok. 3 minuty (do momentu, aż się zagotuję)
  • Dodajemy szparagi, mieszamy i dusimy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy zieleninę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szparagów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Szparag (600 g)
  • Masło (50 g)
  • Cebula dymka (40 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Komosanka z nasionami

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy komosę, przyprawy oraz siemię lniane i gotujemy przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając Jaja wybijamy do blendera i…

WIĘCEJ >

Burritos z kurczakiem i awokado

Mięso oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i grillujemy z każdej strony przez ok. 6-8 minut Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sito…

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…

WIĘCEJ >

Sałatka z roszponką i cukinią

Cukinię kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka z wodą – gotujemy do miękkości Paprykę kroimy w kostkę Do miski wsypujemy roszponkę, paprykę i ugotowaną cukinię Posypujemy startym serem, polewamy oliwą i sokiem z cytryny…

WIĘCEJ >