fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi z cytryną i masłem anchois

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6501e36c-5a57-40ef-96de-93f9691bad58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi z cytryną i masłem anchois

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy anchois i tłuszcz, dodajemy przyprawy (chili i pieprz) i miksujemy na gładką masę
  • Dodajemy sok z cytryny i mieszamy
  • Z masy formujemy wałek, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki
  • Szparagi obieramy i odcinamy łykowate końcówki
  • Następnie gotujemy szparagi na parze przez ok. 4-5 minut
  • Tłuszcz kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm
  • Szparagi podajemy z tłuszczem na wierzchu

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szparagami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (1000 g)
  • Masło (150 g)
  • Anchois (sardela) (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Lodówka, Mikser, Miska, Nóż, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – miś

Z kromki chleba wycinamy kawałki na kształt głowy misia i uszek Uszka smarujemy tłuszczem Z mozzarelli wycinamy kawałki na kształt oczek i noska Marchew obieramy i wycinamy z niej kółka Z oliwek wycinamy małe kawałki…

WIĘCEJ >

Babeczki ryżowo-grzybowe

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby,…

WIĘCEJ >

Chrzan z jabłkiem

Chrzan z jabłkiem obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy Gotowy chrzan przenosimy do słoika i zakręcamy (możemy przechowywać w lodówce przez ok. 1 miesiąc)

WIĘCEJ >

Marynowane pieczarki

Czosnek obieramy i rozgniatamy Zieleninę drobno siekamy Pieczarki dokładnie oczyszczamy i wrzucamy do miski Dodajemy wszystkie składniki (poza solą i pieprzem) i wstrząsamy tak, aby wszystko się ze sobą dokładnie połączyło Miskę z pieczarkami odstawiamy…

WIĘCEJ >