fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi z cytryną i masłem anchois

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6501e36c-5a57-40ef-96de-93f9691bad58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi z cytryną i masłem anchois

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy anchois i tłuszcz, dodajemy przyprawy (chili i pieprz) i miksujemy na gładką masę
  • Dodajemy sok z cytryny i mieszamy
  • Z masy formujemy wałek, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki
  • Szparagi obieramy i odcinamy łykowate końcówki
  • Następnie gotujemy szparagi na parze przez ok. 4-5 minut
  • Tłuszcz kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm
  • Szparagi podajemy z tłuszczem na wierzchu

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szparagami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (1000 g)
  • Masło (150 g)
  • Anchois (sardela) (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Lodówka, Mikser, Miska, Nóż, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Koktajl Pina Colada

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Gęsty dip guacamole

Pomidora kroimy na pół i delikatnie go wyciskamy, aby usunąć z niego jak najwięcej soku i pestek Aby usunąć z miąższu wszystkie pestki, możemy posłużyć się łyżeczką Następnie kroimy miąższ w małą kostkę Awokado kroimy…

WIĘCEJ >

Purée ziemniaczane z groszkiem

Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut Do ziemniaków dodajemy groszek i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut (do miękkości) Warzywa odcedzamy, przenosimy z powrotem do garnka…

WIĘCEJ >

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę

WIĘCEJ >