fbpx
logo
Szukaj
open close

Szparagi z cytryną i masłem anchois

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6501e36c-5a57-40ef-96de-93f9691bad58
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szparagi z cytryną i masłem anchois

Przygotowanie

  • Do miski wkładamy anchois i tłuszcz, dodajemy przyprawy (chili i pieprz) i miksujemy na gładką masę
  • Dodajemy sok z cytryny i mieszamy
  • Z masy formujemy wałek, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki
  • Szparagi obieramy i odcinamy łykowate końcówki
  • Następnie gotujemy szparagi na parze przez ok. 4-5 minut
  • Tłuszcz kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm
  • Szparagi podajemy z tłuszczem na wierzchu

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań ze szparagami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag (1000 g)
  • Masło (150 g)
  • Anchois (sardela) (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Chili w proszku (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Garnek, Lodówka, Mikser, Miska, Nóż, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chrupiące zapiekane szparagi

Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Ze szparagów (…)

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 (…)

WIĘCEJ >

Szparagi duszone z pieczarkami

Szparagi obrać, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min, wyjąć na sito Pieczarki pokroić w cząstki Cebulę i czosnek (…)

WIĘCEJ >

Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę Boczek kroimy w kawałki Marchew, pietruszkę, obieramy (…)

WIĘCEJ >

Szparagi zapiekane w bekonie z serem kozim

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak (…)

WIĘCEJ >