fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Talarki z batatów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbed68993-dc8f-4a54-8430-ef3d3bc550dc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Talarki z batatów

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Bataty obieramy, kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski
  • Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papierze równomiernie rozkładamy bataty i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 20-25 minut
  • Po ok. 10 minutach przewracamy bataty na drugą stronę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia batatów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Batat (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)
  • Kmin rzymski (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Sałatka z fetą i arbuzem

Do miski wrzucamy sałatę Arbuza oraz ser kroimy w kostkę i dodajemy do miski Całość polewamy tłuszczem (lub sosem) i posypujemy pestkami (jeśli są wymienione w składnikach)

WIĘCEJ >

Deser jagodowy z jogurtowym sosem

Do rondla wrzucamy owoce, dolewamy wodę i gotujemy przez ok. 5 minut na dużym ogniu (gotujemy do momentu, aż owoce zmiękną, ale nie stracą kształtu) Dodajemy miód i dokładnie mieszamy, a następnie ściągamy rondel z…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z portobello

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki na papier i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Czosnek obieramy, kroimy w plastry i kładziemy…

WIĘCEJ >