Talarki z batatów

Talarki z batatów
Przygotowanie
- Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
- Bataty obieramy, kroimy w cienkie plastry i przenosimy do miski
- Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papierze równomiernie rozkładamy bataty i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 20-25 minut
- Po ok. 10 minutach przewracamy bataty na drugą stronę
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia batatów.
Autor
Lista składników
- Batat (500 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)
- Kmin rzymski (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.