Bataty z cynamonem
Bataty z cynamonem
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut (tak aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały)
- Następnie bataty odcedzamy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Delikatnie kładziemy bataty, dodajemy syrop klonowy oraz cynamon i mieszamy, tak aby każdy kawałek batatu był dokładnie obtoczony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem batatów.
Autor
Lista składników
- Batat (460 g)
- Masło (50 g)
- Syrop klonowy (20 g)
- Cynamon mielony (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Prosta sałatka
Pomidorki kroimy w połówki i układamy na sałacie z oliwkami Warzywa polewamy octem i oliwą, a następnie posypujemy oregano
WIĘCEJ >Ciastka cappuccino w filiżankach
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Lekko natłuszczamy żaroodporne filiżanki Do miski wlewamy mleko, dodajemy kawę i mieszamy do momentu, aż się całkowicie rozpuści Do osobnej miski wkładamy tłuszcz, dosypujemy cukier i miksujemy przez…
WIĘCEJ >