fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bataty z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c323b0392-83f3-4f83-90ae-83fa155702f2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bataty z cynamonem

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15-20 minut (tak aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały)
  • Następnie bataty odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Delikatnie kładziemy bataty, dodajemy syrop klonowy oraz cynamon i mieszamy, tak aby każdy kawałek batatu był dokładnie obtoczony

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z użyciem batatów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Batat (460 g)
  • Masło (50 g)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Cynamon mielony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Prosta sałatka

Pomidorki kroimy w połówki i układamy na sałacie z oliwkami Warzywa polewamy octem i oliwą, a następnie posypujemy oregano

WIĘCEJ >

Ciastka cappuccino w filiżankach

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Lekko natłuszczamy żaroodporne filiżanki Do miski wlewamy mleko, dodajemy kawę i mieszamy do momentu, aż się całkowicie rozpuści Do osobnej miski wkładamy tłuszcz, dosypujemy cukier i miksujemy przez…

WIĘCEJ >

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >