fbpx
logo
Szukaj
open close

Tarta z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce452ed47-1a69-4f8a-9550-3963af13f91f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tarta z czekoladą

Przygotowanie

  • Herbatniki wsypujemy do plastikowej torebki i drobno kruszymy
  • Do rondla wkładamy połowę tłuszczu i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści
  • Dodajemy herbatniki i całość dokładnie mieszamy
  • Mieszankę mocno wciskamy w spód formy, a następnie wkładamy na ok. 15 minut do lodówki
  • Czekoladę łamiemy, wrzucamy do rondla i podgrzewamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji
  • Dodajemy pozostały tłuszcz i ponownie mieszamy do momentu, aż się rozpuści
  • Ściągamy rondel z kuchenki, dodajemy śmietankę i dokładnie mieszamy
  • Masę wylewamy na spód tarty i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tart.

Opcjonalnie możesz udekorować tartę ulubionymi owocami np. jeżynami i borówkami lub bitą śmietaną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Herbatniki (250 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (220 g)
  • Śmietanka kokosowa (200 g)
  • Masło (120 g)

Potrzebny sprzęt

Forma na tartę - 24 cm, Lodówka, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku i włożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać wodą z ogórków, dodać czosnek, lekko popieprzyć i zmiksować blenderem Spróbować…

WIĘCEJ >

Empanadas z wołowiną

Arkusz ciasta powinien mieć wymiary 25 cm x 25 cm Rodzynki wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut Cebulę obieramy i drobno siekamy Na patelnię wlewamy tłuszcz i wodę, wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Kokosowe ciasteczka z masłem orzechowym

Orzechy grubo siekamy i wrzucamy do miski Do miski dodajemy masło orzechowe, cukier i przyprawy (sól i wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wybijamy jaja i całość dokładnie mieszamy Mąkę przesiewamy przez sitko do miski z…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >