fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowa tarta malinowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c393b55cb-a3e9-4467-a52b-0079755399a8-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kokosowa tarta malinowa

Przygotowanie

Masa malinowa:

  • Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować
  • Dodajemy miód
  • Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik
  • Żelatynę wsypujemy do małej miseczki/szklaneczki i zalewamy 50 ml zimnej wody
  • Mieszamy aż żelatyna się równo wymiesza. Odstawiamy na 2 min i dodajemy do gorących malin
  • Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
  • Odstawiamy do wystudzenia

Spód:

  • Daktyle wrzucamy do kubka i zalewamy wrzątkiem żeby je zakryło
  • Czekamy 3-4 min i miksujemy blenderem
  • Wiórki wsypujemy do miski
  • Dodajemy zmiksowane daktyle
  • Dodajemy olej kokosowy
  • Mieszamy
  • Wykładamy ciasto na formę wyłożoną papierem
  • Zalewamy zimną masą malinową
  • Wkładamy do lodówki do zestalenie – minimum na godzinę, a najlepiej na noc
  • Nakładamy borówki i jeżyny do dekoracji 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tarty na słodko.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

Masa malinowa

  • Malina (świeża) (750 g)
  • Woda (50 ml)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Żelatyna w proszku (12 g)

Spód

  • Woda (200 ml)
  • Wiórki kokosowe (200 g)
  • Borówka (świeża) (100 g)
  • Jeżyna (świeża) (100 g)
  • Daktyl (90 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Forma na tartę - średnica 20 cm, Garnek, Lodówka, Miska, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z dyni

Grzyby wrzucamy do kubka, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy jakimś talerzykiem/spodkiem Szynkę kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Por…

WIĘCEJ >

Kasza gryczana z warzywami i imbirem

Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie) Cebulę i czosnek obieramy, kroimy…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (na wywarze kostnym)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Czereśnie

Czereśnie umyć pod bieżące wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >