fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowa tarta malinowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c393b55cb-a3e9-4467-a52b-0079755399a8-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowa tarta malinowa

Przygotowanie

Masa malinowa:

  • Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować
  • Dodajemy miód
  • Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik
  • Żelatynę wsypujemy do małej miseczki/szklaneczki i zalewamy 50 ml zimnej wody
  • Mieszamy aż żelatyna się równo wymiesza. Odstawiamy na 2 min i dodajemy do gorących malin
  • Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
  • Odstawiamy do wystudzenia

Spód:

  • Daktyle wrzucamy do kubka i zalewamy wrzątkiem żeby je zakryło
  • Czekamy 3-4 min i miksujemy blenderem
  • Wiórki wsypujemy do miski
  • Dodajemy zmiksowane daktyle
  • Dodajemy olej kokosowy
  • Mieszamy
  • Wykładamy ciasto na formę wyłożoną papierem
  • Zalewamy zimną masą malinową
  • Wkładamy do lodówki do zestalenie – minimum na godzinę, a najlepiej na noc
  • Nakładamy borówki i jeżyny do dekoracji 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tarty na słodko.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

Masa malinowa

  • Malina (750 g)
  • Woda (50 ml)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Żelatyna w proszku (12 g)

Spód

  • Woda (200 ml)
  • Wiórki kokosowe (200 g)
  • Borówka (100 g)
  • Jeżyna (100 g)
  • Daktyl (90 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Forma na tartę - średnica 20 cm, Garnek, Lodówka, Miska, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z (…)

WIĘCEJ >

Prażone tartaletki kokosowe z dyniowo-jabłkowym kremem

Zaczynamy od zrobienia PULPY DYNIOWEJ Dynię kroimy na pół, usuwamy miękki środek i pestki, resztę kroimy na kawałki, układamy na blaszce (…)

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem śliwkowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym (…)

WIĘCEJ >

Tarta kokosowa z musem morelowym

Ciasto Rozpuszczamy masło klarowane w garnku Figi kroimy w cienkie plastry i dodajemy do masła Przykrywamy i gotujemy 2 minuty na małym (…)

WIĘCEJ >