fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowa tarta malinowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c393b55cb-a3e9-4467-a52b-0079755399a8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kokosowa tarta malinowa

Przygotowanie

Masa malinowa:

  • Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować
  • Dodajemy miód
  • Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik
  • Żelatynę wsypujemy do małej miseczki/szklaneczki i zalewamy 50 ml zimnej wody
  • Mieszamy aż żelatyna się równo wymiesza. Odstawiamy na 2 min i dodajemy do gorących malin
  • Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
  • Odstawiamy do wystudzenia

Spód:

  • Daktyle wrzucamy do kubka i zalewamy wrzątkiem żeby je zakryło
  • Czekamy 3-4 min i miksujemy blenderem
  • Wiórki wsypujemy do miski
  • Dodajemy zmiksowane daktyle
  • Dodajemy olej kokosowy
  • Mieszamy
  • Wykładamy ciasto na formę wyłożoną papierem
  • Zalewamy zimną masą malinową
  • Wkładamy do lodówki do zestalenie – minimum na godzinę, a najlepiej na noc
  • Nakładamy borówki i jeżyny do dekoracji 

Rady dietetyka

1 porcja tarty to około 200 g.

Dopasuj każdy składnik przepisu do swojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Wypróbuj nasze propozycje przyrządzenia smacznych, tart na słodko – powiązane przepisy. Oznacz serduszkiem ulubioną i dodaj do swojej listy przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki wiórków kokosowych (ok. 200 g)
  • 2 garście daktyli (90 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 750 g malin
  • 3 łyżeczki żelatyny (12 g)
  • 2 garście jeżyn (100 g)
  • 2 garście borówek (100 g)
  • 1 łyżka miodu pszczelego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Forma na tartę - średnica 20 cm, Garnek, Lodówka, Miska, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z dzika z grzybami i chleb gryczany

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Placek kasztanowy

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy. Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki Miksujemy blenderem w nakładce miksującej przez minutę, aż kalafior będzie przypominał wyglądem ryż

WIĘCEJ >

Jaja po benedyktyńsku (poszetowe) na pieczarkach duszonych z koprem włoskim i szpinakiem

Pieczarki kroimy na cząstki Koper włoski kroimy w półksiężyce Por kroimy wzdłuż i myjemy w środku, żeby nie było piasku Por kroimy w półksiężyce Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy pieczarki Dodajemy por z koprem Zasmażamy…

WIĘCEJ >