fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kokosowa tarta malinowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c393b55cb-a3e9-4467-a52b-0079755399a8-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kokosowa tarta malinowa

Przygotowanie

Masa malinowa:

  • Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować
  • Dodajemy miód
  • Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik
  • Żelatynę wsypujemy do małej miseczki/szklaneczki i zalewamy 50 ml zimnej wody
  • Mieszamy aż żelatyna się równo wymiesza. Odstawiamy na 2 min i dodajemy do gorących malin
  • Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia
  • Odstawiamy do wystudzenia

Spód:

  • Daktyle wrzucamy do kubka i zalewamy wrzątkiem żeby je zakryło
  • Czekamy 3-4 min i miksujemy blenderem
  • Wiórki wsypujemy do miski
  • Dodajemy zmiksowane daktyle
  • Dodajemy olej kokosowy
  • Mieszamy
  • Wykładamy ciasto na formę wyłożoną papierem
  • Zalewamy zimną masą malinową
  • Wkładamy do lodówki do zestalenie – minimum na godzinę, a najlepiej na noc
  • Nakładamy borówki i jeżyny do dekoracji 

Rady dietetyka

1 porcja tarty to około 200 g.

Dopasuj każdy składnik przepisu do swojej aktualnej diety – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Wypróbuj nasze propozycje przyrządzenia smacznych, tart na słodko – powiązane przepisy. Oznacz serduszkiem ulubioną i dodaj do swojej listy przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki wiórków kokosowych (ok. 200 g)
  • 2 garście daktyli (90 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 750 g malin
  • 3 łyżeczki żelatyny (12 g)
  • 2 garście jeżyn (100 g)
  • 2 garście borówek (100 g)
  • 1 łyżka miodu pszczelego (25 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Forma na tartę - średnica 20 cm, Garnek, Lodówka, Miska, Papier do pieczenia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Fritatta szpinakowa

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2 – 3 min Dodajemy szpinak, dusimy…

WIĘCEJ >

Amok – danie Kambodżanskie

Na rozgrzany w garnku tłuszcz dajemy przyprawy, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do podsmażonych przypraw wlewamy mleko kokosowe, miód i chwilę gotujemy. Do zagotowanego mleka wrzucamy małe kawałki oczyszczonej ryby. Gotujemy całość około pół godziny….

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >

Pasta z awokado i pistacji

Obierz awokado i zgnieć widelcem. Przeciśnij czosnek przez praskę. Pokrój dymkę i pietruszkę, dodaj oliwę, pistacje i zmiksuj na ziarnistą masę. Dodaj awokado i czosnek. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Przygotuj pastę bezpośrednio przed spożyciem,…

WIĘCEJ >