fbpx
logo
Szukaj
open close

Tartaletki walijskie z serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c88cfc334-3eb1-4270-8d73-ecb0485b0a54
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tartaletki walijskie z serem

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Z każdej kromki chleba wycinamy kółko o średnicy ok. 8 cm
  • Formę na babeczki smarujemy tłuszczem
  • Każde kółko chleba wciskamy w zagłębienia w formie, a następnie wkładamy do piekarnika na ok. 10-12 minut (pieczemy do momentu, aż kółka nabiorą złotego koloru)
  • Kółka przenosimy na ruszt do ostygnięcia
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do rondla
  • Dodajemy tłuszcz i podgrzewamy na małym ogniu, aby ser się roztopił
  • Dodajemy sos Worcestershire, musztardę oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Masę serową nakładamy na spody i wkładamy do piekarnika na ok. 3 minuty (pieczemy do momentu, aż na serze pojawią się bąbelki)
  • Tartaletki dekorujemy kiełkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tartaletek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (280 g)
  • Ser żółty (200 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Musztarda (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Kiełki lucerny (8 g)
  • Sos Worcestershire (6 ml)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Foremka na muffiny, Nóż, Piekarnik, Rondel, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowany camembert, pierś z kurczaka i warzywa

Mięso dokładnie oczyszczamy i posypujemy z każdej strony przyprawami Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony (do momentu, aż będzie lekko zarumienione) Cukinię kroimy w plastry Pomidorki…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinaku z fetą

Rzodkiewki kroimy w plastry Pomidora kroimy w ćwiartki Wszystkie warzywa wkładamy do miski i posypujemy pokruszonym serem oraz pestkami i polewamy tłuszczem oraz octem

WIĘCEJ >

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >

Polędwica wołowa z papryką

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Mięso kroimy w plastry Pomidory kroimy w ósemki Paprykę kroimy w większą kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 4 minuty, co jakiś czas obracając…

WIĘCEJ >