Tort Pawłowej z malinami
Tort Pawłowej z malinami
Przygotowanie
- Maliny wkładamy do lodówki
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 150 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Białka z solą ubijamy na sztywną pianę
- Kiedy piana będzie przylegała do rózgi – dodajemy ocet, mąkę oraz słodzik i ubijamy przez ok. 30 sek.
- Papier do pieczenia lekko skrapiamy wodą
- Z piany formujemy krążki o średnicy ok. 20 cm (ilość krążków zależy od ilości porcji)
- Dużą łyżkę wkładamy do wody i wypukłą stroną formujemy wgłębienie w każdym krążku
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 1 godz.
- Po tym czasie blachę wyciągamy z piekarnika i odkładamy do ostygnięcia
- Następnie krążki delikatnie odrywamy od papieru do pieczenia i odkładamy do całkowitego ostygnięcia
- Przed podaniem do każdego wgłębiania w krążku wkładamy maliny i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tortów.
Autor
Lista składników
- Malina (400 g)
- Jajo białko (90 g)
- Cukier trzcinowy (60 g)
- Mąka ziemniaczana (6 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
- Sól kłodawska (1 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.