fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tropikalna wołowina z patelni

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-331
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tropikalna wołowina z patelni

Przygotowanie

  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Papryki kroimy w kostkę
  • Pomidory kroimy w cząstki
  • Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek z imbirem oraz paprykę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pomidory, ananasa oraz sos i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Zieleninę drobno siekamy, połowę dodajemy na patelnię i mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Ananas w puszce (225 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Sos ostrygowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Risotto z sosem Bolognese

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Kalafiora ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy na patelnię i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty Dolewamy bulion…

WIĘCEJ >

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

WIĘCEJ >

Fritatta grzybowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…

WIĘCEJ >

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

Muffinki: Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak zacznie wrzeć woda Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min przekładamy owoce na sitko, żeby odciekły z…

WIĘCEJ >