fbpx
logo
Szukaj
open close

Tropikalna wołowina z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2b320664-3c7d-4b2c-b464-3449afebd995
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tropikalna wołowina z patelni

Przygotowanie

  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Papryki kroimy w kostkę
  • Pomidory kroimy w cząstki
  • Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy na kawałki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek z imbirem oraz paprykę i podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy mięso i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy pomidory, ananasa oraz sos i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Zieleninę drobno siekamy, połowę dodajemy na patelnię i mieszamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Możesz dodać więcej ulubionych składników np. cukinię lub czerwoną cebulę.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Wołowina mięso mielone (500 g)
  • Pomidor (340 g)
  • Papryka czerwona (230 g)
  • Ananas w puszce (225 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Sos ostrygowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasta z kukurydzy i suszonych pomidorów

Kukurydzę i pomidory blendujemy na gładką masę. Doprawiamy ziołami i pieprzem.

WIĘCEJ >

Chłodnik pomidorowy

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół, nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę; wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Kopertki z kukurydzą i fetą

Do rondla wkładamy 1/3 ilości tłuszczu i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy Rondel ściągamy z kuchenki i stopniowo wlewamy do niego mleko, cały czas mieszając, aż znikną grudki Rondel stawiamy z…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Na patelni rozgrzewamy masło Obsmażamy dorsza z dwóch przez 2 minuty Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i posypujemy solą Na wierzchu układamy plasterek cytryny, pokrojone na pół pomidorki i posypujemy…

WIĘCEJ >