fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Truskawki przekładane czekoladowym musem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3546c34-3a36-4ad2-8893-27a000f4b389-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Przygotowanie

  • Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut.
  • Awokado obieramy ze skórki.
  • Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce) i awokado. Wszystko blendujemy na wysokich obrotach, aż otrzymamy puszystą, gładką masę.
  • Chowamy masę na 30 minut do lodówki.
  • Truskawki płuczemy, obieramy z szypułek i kroimy na mniejsze części.
  • W pucharkach układamy naprzemiennie truskawki z musem. Do wyłożenia musu używamy torebki przeznaczonej do zamrażania żywności z naciętym rogiem. Dekorujemy listkami mięty.
  • Deser można jeszcze chwilę schłodzić w lodówce.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (świeża) (400 g)
  • Awokado (140 g)
  • Śmietanka kokosowa (100 g)
  • Daktyl (40 g)
  • Karob (24 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Pucharki do deserów, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frytki z batatów

Bataty obieramy, kroimy w plastry a następnie plastry w paski – frytki Wkładamy bataty do miski, dodajemy tłuszcz i sól Mieszamy Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, a na nią układamy ziemniaki Pieczemy 25…

WIĘCEJ >

Muffiny mandarynkowe w sosie leśnym

Muffinki: Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak zacznie wrzeć woda Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min przekładamy owoce na sitko, żeby odciekły z…

WIĘCEJ >

Zapiekanka brokułowo-kalafiorowa

Uruchamiamy piekarnik: 180 st. C – opcja pieczenia „góra-dół. Zagotuj wodę w dużym garnku. Kalafiora i brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki.  Kalafiora gotujemy 20 minut (po 10 minutach gotowania dodajemy brokuły – do…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >