fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Truskawki przekładane czekoladowym musem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca3546c34-3a36-4ad2-8893-27a000f4b389-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Truskawki przekładane czekoladowym musem

Przygotowanie

  • Daktyle zalewamy wrzątkiem i namaczamy przez około 15 minut.
  • Awokado obieramy ze skórki.
  • Do kielicha blendera wrzucamy po kolei namoczone daktyle, karob, śmietankę kokosową (tylko ściętą część, która wydzieliła się po 24h stania w lodówce) i awokado. Wszystko blendujemy na wysokich obrotach, aż otrzymamy puszystą, gładką masę.
  • Chowamy masę na 30 minut do lodówki.
  • Truskawki płuczemy, obieramy z szypułek i kroimy na mniejsze części.
  • W pucharkach układamy naprzemiennie truskawki z musem. Do wyłożenia musu używamy torebki przeznaczonej do zamrażania żywności z naciętym rogiem. Dekorujemy listkami mięty.
  • Deser można jeszcze chwilę schłodzić w lodówce.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (świeża) (400 g)
  • Awokado (140 g)
  • Śmietanka kokosowa (100 g)
  • Daktyl (40 g)
  • Karob (24 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Lodówka, Miska, Nóż, Pucharki do deserów, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z pomidorów i papryki

Papryki kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Cebulę obieramy z łupiny. Warzywa układamy w żaroodpornym naczyniu wyłożonym papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 40 minut. Miękkie warzywa zmiksuj…

WIĘCEJ >

Koktajl jabłkowo-imbirowy z wodą kokosową

Jabłko oraz imbir obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera Dolewamy wodę kokosową i całość dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >