Ulubione smoothie z jarmużem i jabłkami
Ulubione smoothie z jarmużem i jabłkami
Przygotowanie
- Jarmuż drobniej siekamy
- Jabłka kroimy na kawałki i usuwamy gniazda nasienne
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy
- Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolite smoothie
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia smoothie.
Autor
Lista składników
- Jabłko (360 g)
- Woda (250 ml)
- Awokado (170 g)
- Jarmuż (45 g)
- Sok z cytryny (bio) (24 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kremowy, cynamonowy koktajl
W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu
WIĘCEJ >Domowe mleko kokosowe
Wiórki kokosowe wrzucamy do wody i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, wyłączamy i odstawiamy, aby trochę ostygło. Następnie blendujemy wszystko ok. 4-5 minut i przelewamy do innego naczynia przez sitko wyłożone gazą/materiałem, po czym zwijamy…
WIĘCEJ >Koktajl z jabłkiem i jarmużem
Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >Mrożona zielona herbata z miętą
Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Do żaroodpornej miski wrzucamy herbatę, połowę mięty, cukier oraz połowę plasterków cytryny, zalewamy wrzątkiem i czekamy ok. 10 minut, aby herbata się zaparzyła i mieszamy od czasu do czasu, aby…
WIĘCEJ >