fbpx
logo
Szukaj
open close

Ulubione smoothie z jarmużem i jabłkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c25d304bc-6723-457a-ae45-32a099063eb5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ulubione smoothie z jarmużem i jabłkami

Przygotowanie

  • Jarmuż drobniej siekamy
  • Jabłka kroimy na kawałki i usuwamy gniazda nasienne
  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i obieramy
  • Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolite smoothie

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia smoothie.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (360 g)
  • Woda (250 ml)
  • Awokado (170 g)
  • Jarmuż (45 g)
  • Sok z cytryny (bio) (24 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kremowy, cynamonowy koktajl

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, miód, cynamon i wanilię Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Domowe mleko kokosowe

Wiórki kokosowe wrzucamy do wody i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć, wyłączamy i odstawiamy, aby trochę ostygło. Następnie blendujemy wszystko ok. 4-5 minut i przelewamy do innego naczynia przez sitko wyłożone gazą/materiałem, po czym zwijamy…

WIĘCEJ >

Koktajl z jabłkiem i jarmużem

Myjemy jarmuż oraz jabłko Odcinamy około 2 cm korzenia imbiru i obieramy go ze skórki Jabłka kroimy i wyjmujemy gniazda nasienne Wkładamy składniki do blendera Dolewamy do składników 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >

Mrożona zielona herbata z miętą

Cytrynę kroimy w cienkie plasterki Do żaroodpornej miski wrzucamy herbatę, połowę mięty, cukier oraz połowę plasterków cytryny, zalewamy wrzątkiem i czekamy ok. 10 minut, aby herbata się zaparzyła i mieszamy od czasu do czasu, aby…

WIĘCEJ >