fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa grillowane i szynka parmeńska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c02ae5c43-fc6c-4184-bfea-d5c4fb500f82
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Warzywa grillowane i szynka parmeńska

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa kroimy w plastry
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 4-6 minut z każdej strony (aż warzywa trochę zmiękną)
  • Warzywa przenosimy na talerz, a obok kładziemy szynkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia grillowanych warzyw.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Bakłażan (60 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Szynka parmeńska (45 g)
  • Papryka zielona (35 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bakłażan w sosie koperkowym

Bakłażana kroimy w plasterki Rozgrzewamy masło na patelni Kawałki bakłażana podsmażamy kilka minut, następnie podlewamy wodą i dusimy (w razie potrzeby dolewamy więcej wody) Mleko kokosowe mieszamy w misce z żółtkami Koperek kroimy drobno i…

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonego pstrąga z burakami

Do słoika wlewamy tłuszcz i wodę, dodajemy musztardę i słodzik, zakręcamy słoik i całość dokładnie mieszamy Rybę rwiemy na kawałki Buraki kroimy w pół plastry Do miski wkładamy rukolę, dodajemy sos i mieszamy Następnie przenosimy…

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy 3 minuty Dodajemy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty Dodajemy…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >