fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa grillowane i szynka parmeńska

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c02ae5c43-fc6c-4184-bfea-d5c4fb500f82
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa grillowane i szynka parmeńska

Przygotowanie

  • Wszystkie warzywa kroimy w plastry
  • Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 4-6 minut z każdej strony (aż warzywa trochę zmiękną)
  • Warzywa przenosimy na talerz, a obok kładziemy szynkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia grillowanych warzyw.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Bakłażan (60 g)
  • Papryka czerwona (55 g)
  • Szynka parmeńska (45 g)
  • Papryka zielona (35 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pankejki z borówkami

Z lodówki wyciągamy jaja, mleko oraz jogurt i odstawiamy na ok. 15-20 minut, tak aby osiągnęły temp. pokojową Do jogurtu wsypujemy sodę, mieszamy i odstawiamy na ok. 5 minut Do miski wybijamy jaja, dodajemy cukier…

WIĘCEJ >

Naleśniki jaglane

Składniki mieszamy razem do uzyskania ciasta o płynnej konsystencji (nie może być za rzadka) Jeżeli potrzeba, dodajemy jeszcze łyżkę mąki Smażymy na rozgrzanej patelni cienkie placki, na tłuszczu lub bez dodatku tłuszczu

WIĘCEJ >

Banan w naleśniku

W rondlu rozpuszczamy tłuszcz Wszystkie składniki (poza bananami) umieszczamy w mikserze (lub blenderze) i razem dokładnie miksujemy Rozgrzewamy patelnię Na rozgrzaną patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy naleśniki po ok. 3-4 minuty z każdej strony…

WIĘCEJ >

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >