fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grasica z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz15-3-3

Grasica z grillowanymi warzywami

Przygotowanie

Grasica

  • Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Przygotowujemy miskę z zimną wodą
  • Wrzucamy grasicę do wrzątku
  • Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty
  • Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą
  • Małym nożykiem pomagamy sobie obrać błonę z każdego kawałka grasicy
  • Następnie odcedzamy na sicie i przekładamy na ręcznik papierowy
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Wrzucamy grasicę, smażymy po 3 minuty z każdej strony
  • Lekko solimy i pieprzymy

Warzywa grillowane

  • Kalarepę obieramy ze skóry i kroimy w plastry
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Paprykę kroimy w kawałki
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Smażymy warzywa po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu
  • Lekko solimy i pieprzymy

Rady dietetyka

Dopasuj składniki przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji poszukaj w piktogramach opisujących każdą potrawę.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się naszymi propozycjami przyrządzenia grasicy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g grasicy
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • ½ kalarepy (ok. 85 g)
  • ½ cukinii (ok. 150 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony dorsz w sosie szpinakowym

Dorsza dzielimy na pół Kładziemy w naczyniu żaroodpornym, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy łyżkę tłuszczu Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 St.C na 15 min Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa z masłem

Brokuła gotujemy ok. 10 minut we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego i ostudzonego brokuła miksujemy z masłem. Doprawiamy solą.

WIĘCEJ >

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >