fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grasica z grillowanymi warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz15-3-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grasica z grillowanymi warzywami

Przygotowanie

Grasica

  • Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
  • Przygotowujemy miskę z zimną wodą
  • Wrzucamy grasicę do wrzątku
  • Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty
  • Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą
  • Małym nożykiem pomagamy sobie obrać błonę z każdego kawałka grasicy
  • Następnie odcedzamy na sicie i przekładamy na ręcznik papierowy
  • Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
  • Wrzucamy grasicę, smażymy po 3 minuty z każdej strony
  • Lekko solimy i pieprzymy

Warzywa grillowane

  • Kalarepę obieramy ze skóry i kroimy w plastry
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Paprykę kroimy w kawałki
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
  • Smażymy warzywa po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu
  • Lekko solimy i pieprzymy

Rady dietetyka

Dopasuj składniki przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji poszukaj w piktogramach opisujących każdą potrawę.

Uwagi

Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, by zainspirować się naszymi propozycjami przyrządzenia grasicy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 200 g grasicy
  • 2 łyżki masła klarowanego Ghee (30 g)
  • ½ kalarepy (ok. 85 g)
  • ½ cukinii (ok. 150 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Smoothie jagodowo – bananowe

Banany, świeże lub mrożone jagody, nasiona chia, miód, (opcjonalnie Macę i Ashwagandhę) miksujemy na gładki krem Przelewamy do miseczki i dekorujemy nasionami chia, nasionami konopi i jagodami Goji

WIĘCEJ >

Nutella z daktyli z chlebem gryczanym

Orzechy (opcjonalnie podprażone) umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładki krem Dodajemy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, możemy stopniowo dolewać mleka lub wody (np. z daktyli) Gotowym kremem smarujemy…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z owocami

Owoce: Winogrono, jeśli jest duże kroimy na połówki, ostrzem nożyka możemy usunąć pestki Banana obieramy i kroimy w plastry Truskawki kroimy na połówki lub jeśli są duże na cztery części Gruszkę kroimy w kostkę Omlet:…

WIĘCEJ >

Chleb z cukinii

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Cukinię, razem ze skórą trzemy na tarce na cienkich oczkach Dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy rozpuszczony tłuszcz Dodajemy mąkę kokosową, wsypujemy sól, sodę…

WIĘCEJ >