Grasica z grillowanymi warzywami
Grasica z grillowanymi warzywami
Przygotowanie
Grasica
- Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia
- Przygotowujemy miskę z zimną wodą
- Wrzucamy grasicę do wrzątku
- Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty
- Przekładamy sparzoną grasicę do miski z zimną wodą
- Małym nożykiem pomagamy sobie obrać błonę z każdego kawałka grasicy
- Następnie odcedzamy na sicie i przekładamy na ręcznik papierowy
- Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem
- Wrzucamy grasicę, smażymy po 3 minuty z każdej strony
- Lekko solimy i pieprzymy
Warzywa grillowane
- Kalarepę obieramy ze skóry i kroimy w plastry
- Cukinię kroimy w plastry
- Paprykę kroimy w kawałki
- Rozgrzewamy patelnię grillową z łyżką tłuszczu
- Smażymy warzywa po 3-4 minuty z każdej strony na średnim ogniu
- Lekko solimy i pieprzymy
Rady dietetyka
Dopasuj składniki przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia – więcej informacji poszukaj w piktogramach opisujących każdą potrawę.
Uwagi
Zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów, aby zainspirować się naszymi propozycjami przyrządzenia grasicy.
Autor
Lista składników
Grasica
- Cielęcina grasica (200 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Warzywa grillowane
- Cukinia zielona (150 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Kalarepa (85 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Chłodnik truskawkowy
Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą Wstawiamy na palnik i grzejemy Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy…
WIĘCEJ >Roladka drobiowa faszerowana dziczyzną ze śliwkami, z ziemniakami duszonymi i gotowanymi warzywami
Roladka:· Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć i wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje Z każdej uformować wałek Włączamy piekarnik i ustawiamy na 160 stopni Pierś z kurczaka…
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy pestkami dyni
WIĘCEJ >Sernik mango na zimno bez nabiału
Masa serowa: Listki żelatyny zanurzyć w zimnej wodzie i zostawić do namoczenia na 10 minut. (Jeśli używamy żelatyny w proszku należy ją zalać 6 łyżkami zimnej wody i również zostawić do namoczenia na 10 minut)….
WIĘCEJ >