fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa po hiszpańsku z chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1a91016d-a676-480e-a985-df6a3541d191
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa po hiszpańsku z chorizo

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Kiełbasę kroimy w plastry
  • Papryki kroimy w paski (gniazda nasienne usuwamy)
  • Cebulę obieramy i kroimy w ósemki
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • W naczyniu żaroodpornym układamy warzywa i kiełbasę, dodajemy liść laurowy, całość skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami (solą i pieprzem) i dokładnie mieszamy
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 45 minut
  • Co ok. 15 minut mieszamy warzywa z kiełbasą, tak aby wszystko się równomiernie upiekło
  • Warzywa wyciągamy z piekarnika i przenosimy do miski wraz z powstałym sosem
  • Dodajemy ocet , mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia
  • Na koniec posypujemy warzywa zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem chorizo.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ciecierzyca z puszki (100 g)
  • Kiełbasa chorizo (85 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pomidor koktajlowy (40 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszone warzywa w pomidorach z chorizo

Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Bakłażana i cukinię kroimy w większą kostkę Chorizo kroimy w plastry (…)

WIĘCEJ >

Zapiekanka z patelni z serem i chorizo

Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie plastry i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kiełbasę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Pomidora kroimy w cząstki Awokado obieramy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Chorizo z marchewką

Marchewkę obieramy ‘na makaron’ przy pomocy obieraczki do warzywa Na patelni układamy plastry chorizo i wytapiamy z nich tłuszcz Do (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo. W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i (…)

WIĘCEJ >