fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2331238b-02b5-40c3-853f-8ab841ca2886
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Chorizo kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy szpinak, a na wierzch kładziemy pozostałe warzywa oraz kiełbasę i całość skrapiamy tłuszczem
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na pół i kładziemy na wierzch sałatki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (180 g)
  • Awokado (140 g)
  • Sałata roszponka (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kiełbasa chorizo (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja, boczek, awokado

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy plastry boczku, wybijamy jaja i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białek (żółtko powinno pozostać płynne) Awokado obieramy i kroimy w paski Pomidora kroimy w cząstki Na talerzu układamy…

WIĘCEJ >

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięcia z jajem sadzonym

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jajo, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka) Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na kształt noska i nóżek Na kanapkę nakładamy jajo,…

WIĘCEJ >

Schab faszerowany boczkiem i ogórkiem w sosie grzybowym z dynią i batatami

Dynię kroimy w plastry Boczek kroimy w kostkę Ogórki kroimy wzdłuż i jeszcze raz wzdłuż, uzyskamy 4 podłużne ćwiartki Każdy plaster schabu rozbijamy tłuczkiem na grubość 0,5 mm Lekko solimy i pieprzymy Nakładamy po równo…

WIĘCEJ >