fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-93
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Chorizo kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy szpinak, a na wierzch kładziemy pozostałe warzywa oraz kiełbasę i całość skrapiamy tłuszczem
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na pół i kładziemy na wierzch sałatki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Awokado (140 g)
  • Szpinak (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kiełbasa chorizo (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z portobello

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki na papier i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Czosnek obieramy, kroimy w plastry i kładziemy…

WIĘCEJ >

Krem z pora z natką pietruszki

Pory dokładnie oczyszczamy, usuwamy liście i kroimy białe części w krążki Czosnek obieramy i kroimy w plastry Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz (masło i olej) Wrzucamy pory i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Pasztet z grzybami

Grzyby wsypujemy do miski, zalewamy wodą i moczymy przez ok. 8 godz. (a najlepiej całą noc) Po tym czasie wymieniamy wodę i odstawiamy grzyby jeszcze na ok. 1 godz. Następnie grzyby odcedzamy (wody nie wylewamy)…

WIĘCEJ >

Zupa z bakłażana

Bakłażana kroimy w kostkę i gotujemy w około 500 ml wody Gdy jest miękki i bez problemu możemy wbić w niego widelec, dodajemy mleko kokosowe i przyprawy Następnie wszystko razem blendujemy Zblendowaną już zupę gotujemy…

WIĘCEJ >