fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2331238b-02b5-40c3-853f-8ab841ca2886
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z awokado, chorizo i jajem na twardo

Przygotowanie

  • Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo)
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Awokado obieramy i kroimy w paski
  • Chorizo kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy szpinak, a na wierzch kładziemy pozostałe warzywa oraz kiełbasę i całość skrapiamy tłuszczem
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy, kroimy na pół i kładziemy na wierzch sałatki

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (180 g)
  • Awokado (140 g)
  • Sałata roszponka (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Kiełbasa chorizo (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski. Ogórek kiszony kroimy w kostkę. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i…

WIĘCEJ >

Chrupiący placek z pasternaku

Warzywa obieramy, wkładamy do garnka z zimną wodą i zagotowujemy Następnie wyłączamy kuchenkę, garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy na ok. 5 minut Po tym czasie warzywa odsączamy i czekamy do ostygnięcia Zieleninę drobno siekamy Ostygnięte…

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa

Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Brokuły w sosie ostrygowym

W garnku zagotowujemy wodę i wlewamy do niej tłuszcz (oliwę) Brokuł dzielimy na różyczki i wkładamy do wrzącej wody na ok. 3-4 minuty Do miski wlewamy sos ostrygowy i tłuszcz (olej sezamowy), dodajemy przeciśnięty przez…

WIĘCEJ >