fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z kurkumą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c38f50324-9afb-4040-b507-27aa9c23b0fc
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa z kurkumą

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i tniemy obieraczką, aby uzyskać wstążki.
  • Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 2-4 minut a następnie odkładamy na talerz.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy
  • Smażymy chwilę mieszając, tak aby wszystkie składniki się połączyły.
  • Do powstałej masy dodajemy warzywa i smażymy ok 2 minut.
  • Cały czas mieszamy, tak, żeby przyprawy dobrze wymieszały się z warzywami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Możesz także kurkumę zastąpić inną przyprawą, np. curry (patrz do powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 duże marchewki (120 g)
  • 2 duże pietruszki (160 g)
  • 1 podłużny burak (105 g)
  • 100 ml wody
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chipsy z plantana

Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 170-180 stopni) Platany myjemy i przecinamy na pół Następnie nacinamy skórkę wzdłuż, uważając, aby zanadto nie przeciąć miąższu Odginamy skórę i obieramy, przesuwając kciukiem wzdłuż nacięć…

WIĘCEJ >

Sałatka ze szpinakiem i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…

WIĘCEJ >