fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z kurkumą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c38f50324-9afb-4040-b507-27aa9c23b0fc

Warzywa z kurkumą

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i tniemy obieraczką, aby uzyskać wstążki.
  • Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 2-4 minut a następnie odkładamy na talerz.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy
  • Smażymy chwilę mieszając, tak aby wszystkie składniki się połączyły.
  • Do powstałej masy dodajemy warzywa i smażymy ok 2 minut.
  • Cały czas mieszamy, tak, żeby przyprawy dobrze wymieszały się z warzywami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Możesz także kurkumę zastąpić inną przyprawą, np. curry (patrz do powiązany przepis).

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 duże marchewki (120 g)
  • 2 duże pietruszki (160 g)
  • 1 podłużny burak (105 g)
  • 100 ml wody
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem brokułowy

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >

Pizzerinka

Kalarepę obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry o wielkości 2-3 mm Następnie układamy je na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia Posypujemy przyprawami i skrapiamy oliwą Na kalarepie układamy pieczarki i kiełbasę chorizo pokrojone…

WIĘCEJ >