Warzywa z curry
Warzywa z curry
Przygotowanie
- Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki.
- Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz.
- Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy.
- Smażymy chwilę mieszając, tak, aby wszystkie składniki się połączyły.
- Do powstałej masy dodajemy warzywa i smażymy ok. 2 minuty.
- Cały czas mieszamy, tak, żeby przyprawy dobrze wymieszały się z warzywami.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Batat (230 g)
- Burak (świeży) (190 g)
- Pietruszka korzeń (160 g)
- Marchew (świeża) (135 g)
- Woda (100 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Curry mielone (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Frytki z batatów w boczku
Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty obieramy i kroimy w grube słupki. Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia. Pieczemy do miękkości- 20-25…
WIĘCEJ >Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem
Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…
WIĘCEJ >Egg coffee
Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel. Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy. Zaparzamy kawę jak lubimy…
WIĘCEJ >