logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z curry

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-21

Warzywa z curry

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-21

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki.
  • Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy.
  • Smażymy chwilę mieszając, tak, aby wszystkie składniki się połączyły.
  • Do powstałej masy dodajemy warzywa i smażymy ok. 2 minuty.
  • Cały czas mieszamy, tak, żeby przyprawy dobrze wymieszały się z warzywami.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 duże marchewki
  • 2 duże pietruszki
  • 1 podłużny burak
  • 1 średni batat
  • 100 ml wody
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, (…)

WIĘCEJ >

Truskawki

Truskawki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a (…)

WIĘCEJ >

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl