fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8de654e8-0632-4689-9c5f-06b750c03f00

Warzywa z curry

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki.
  • Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy.
  • Smażymy chwilę mieszając, tak, aby wszystkie składniki się połączyły.
  • Do powstałej masy dodajemy warzywa i smażymy ok. 2 minuty.
  • Cały czas mieszamy, tak, żeby przyprawy dobrze wymieszały się z warzywami.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 duże marchewki (120 g)
  • 2 duże pietruszki (160 g)
  • 1 podłużny burak (159 g)
  • 1 średni batat (230 g)
  • 100 ml wody
  • 1-2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • ½ łyżeczki kurkumy (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >

Curry z kalafiorem i cieciorką

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek…

WIĘCEJ >

Szaszłyki wieprzowe z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm i kroimy w kwadraty wielkości kulek mięsnych Pieczarki przekrawamy na połówki Bierzemy patyk do szaszłyka…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >