fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8de654e8-0632-4689-9c5f-06b750c03f00
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Warzywa z curry

Przygotowanie

  • Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki.
  • Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz.
  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy.
  • Smażymy chwilę mieszając, tak, aby wszystkie składniki się połączyły.
  • Do powstałej masy dodajemy warzywa i smażymy ok. 2 minuty.
  • Cały czas mieszamy, tak, żeby przyprawy dobrze wymieszały się z warzywami.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Batat (230 g)
  • Burak (świeży) (190 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Marchew (świeża) (135 g)
  • Woda (100 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Curry mielone (1 g)

Potrzebny sprzęt

Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z suszonymi pomidorami

Pomidory namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do sałaty wraz z sokiem z cytryny, oliwą, kiełkami i sezamem. Gdy pomidory nasiąkną kroimy je na mniejsze części i dorzucamy do…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym (wegetariańskie)

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.

WIĘCEJ >