fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywa curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4be8245d-5219-4d8d-9b32-a9576f215924
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywa curry

Przygotowanie

  • Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami
  • Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy
  • Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz mieszamy i podajemy gorące

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Pomidor (170 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Woda (30 ml)
  • Szpinak (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Passata pomidorowa (15 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym boczkiem i słonecznikiem

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plastry boczku, by stały się chrupkie W misce umieszczamy jarmuż, szpinak, pomidory przekrojone w połówki i boczek Posypujemy sałatkę nasionami słonecznika i posiekaną natką pietruszki W miseczce mieszamy składniki na sos:…

WIĘCEJ >

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron Rybę lekko solimy i pieprzymy Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe Dodajemy rybę Wyciskamy sok z cytryny Gotujemy 12 min na małym ogniu Wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem Pod…

WIĘCEJ >