fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4be8245d-5219-4d8d-9b32-a9576f215924
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa curry

Przygotowanie

  • Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami
  • Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy
  • Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz mieszamy i podajemy gorące

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Papryka żółta (200 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Mleko kokosowe (50 ml)
  • Woda (30 ml)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Passata pomidorowa (15 g)
  • Curry mielone (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka gryczana z makrelą

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Curry z kalafiora i cukinii

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym Po kilku minutach dodajemy ząbek czosnku oraz przyprawy Wszystko łączymy z cebulką i podsmażamy minutę Dodajemy mleko kokosowe i łączymy z przyprawami Kalafior dzielimy na różyczki…

WIĘCEJ >

Sałatka marokańska z batatów

Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…

WIĘCEJ >

Serek topiony z płatków owsianych

Płatki zalewamy szklanką letniej wody i odstawiamy na 15 minut. Cebulę kroimy na mniejsza kawałki. Przygotowujemy foremki – mogą to być plastikowe opakowania po innych produktach albo miseczki, filiżanki, które przelewamy zimną wodą lub suche…

WIĘCEJ >