Warzywa curry
Warzywa curry
Przygotowanie
- Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami
- Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy
- Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając
- Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz mieszamy i podajemy gorące
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.
Uwagi
Możesz zainspirować się innymi sposobami na pieczone warzywa, które znajdują się w powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 1 papryka żółta (200 g)
- 1 papryka czerwona (230 g)
- 1 pomidor (170 g)
- 1 garść szpinaku (20 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)
- 1 łyżeczka przyprawy curry (4 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- 1 łyżka passaty pomidorowej (15 g)
- 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szparagi z łososiem na sałacie
Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem
WIĘCEJ >Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)
Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…
WIĘCEJ >Koktajl truskawkowy z awokado
Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody
WIĘCEJ >Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem
Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >