fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4be8245d-5219-4d8d-9b32-a9576f215924

Warzywa curry

Przygotowanie

  • Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami
  • Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy
  • Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz mieszamy i podajemy gorące

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.

Uwagi

Możesz zainspirować się innymi sposobami na pieczone warzywa, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 papryka żółta (200 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 garść szpinaku (20 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)
  • 1 łyżeczka przyprawy curry (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka passaty pomidorowej (15 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Morele suszone z sarną zapiekane w boczku

Mięso mieliny w maszynce na standardowym sitku Morele kroimy w paski i mieszamy z mięsem Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy Formujemy 5 kulek i zawijamy każdą w boczek Spinamy wykałaczką Układamy na blaszce lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >

Tarta daktylowo-kokosowa z malinami, jagodami i borówkami

Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować  Zalewamy wrzątkiem, tak, żeby je zakryło Przykrywamy pokrywką i czekamy z dwie minuty Następnie dolewamy olej kokosowy Miksujemy blenderem na jednolita masę Dodajemy wiórki kokosowe i…

WIĘCEJ >