fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4be8245d-5219-4d8d-9b32-a9576f215924
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa curry

Przygotowanie

  • Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami
  • Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy
  • Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz mieszamy i podajemy gorące

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie.

Uwagi

Możesz zainspirować się innymi sposobami na pieczone warzywa, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 papryka żółta (200 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 garść szpinaku (20 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (ok. 15 g)
  • 1 łyżeczka przyprawy curry (4 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżka passaty pomidorowej (15 g)
  • 5 łyżek mleka kokosowego (50 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >