Warzywa curry
Warzywa curry
Przygotowanie
- Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami
- Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy
- Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając
- Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz mieszamy i podajemy gorące
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Papryka czerwona (230 g)
- Papryka żółta (200 g)
- Pomidor (świeży) (170 g)
- Mleko kokosowe (50 ml)
- Woda (30 ml)
- Szpinak (świeży) (20 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Passata pomidorowa (15 g)
- Curry mielone (3 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami
Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…
WIĘCEJ >Sałatka gryczana z dzikiem
Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…
WIĘCEJ >Koktajl Pina Colada
Z góry kokosa odcinamy biały miąższ żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…
WIĘCEJ >Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)
Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…
WIĘCEJ >