fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-85
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Warzywa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut
  • Bataty obieramy i kroimy w kostkę
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Do garnka z ziemniakami dodajemy bataty z fasolką i całość gotujemy przez ok. 8 minut
  • Następnie warzywa odcedzamy
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pomidory, dolewamy mleko, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie dodajemy ziemniaki z batatami i fasolką, zmniejszamy ogień, mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z warzywami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak młody (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Batat (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Chili (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Kmin rzymski (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti carbonara z boczkiem i żółtkiem

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Cukinię, marchewkę, pietruszkę zetrzeć na tarce spiralnej lub gdy ktoś nie posiada tego cuda, pociąć warzywa wzdłuż na plastry i plastry pociąć na paseczki jak makaron Boczek pociąć w kostkę…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i pestkami dyni

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami

WIĘCEJ >

Stek z rostbefu z warzywami grillowanymi i batatem

Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cykorię myjemy i kroimy w plastry Cebulę kroimy w krążki Batata myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w temp. 200 st. C przez 30 min…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – lisek

Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek) Wszystkie składniki…

WIĘCEJ >