fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Warzywa z mlekiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbb238ca9-69eb-4bbd-b8e3-e97edf02e83a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Warzywa z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  • Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy na pół i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10 minut
  • Bataty obieramy i kroimy w kostkę
  • Z fasolki odcinamy końcówki
  • Do garnka z ziemniakami dodajemy bataty z fasolką i całość gotujemy przez ok. 8 minut
  • Następnie warzywa odcedzamy
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i chili, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy przyprawy, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy pomidory, dolewamy mleko, mieszamy i zagotowujemy
  • Następnie dodajemy ziemniaki z batatami i fasolką, zmniejszamy ogień, mieszamy i gotujemy jeszcze przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych dań z warzywami.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak młody (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Batat (300 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (300 g)
  • Cebula (105 g)
  • Mleko kokosowe (100 ml)
  • Chili (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Kmin rzymski (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z kalafiora

Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki Wkładamy do garnka i zalewamy rosołem Zagotowujemy Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy cebulę do zeszklenia, a następnie dodajemy do garnka z kalafiorem Gotujemy około 15 minut,…

WIĘCEJ >

Smoothie z mango, pomarańczą i granatem

Mango i banana miksujemy razem z sokiem z pomarańczy Przelewamy koktajl do miseczki i dekorujemy pestkami granatu, jagodami, wiórkami i nasionami

WIĘCEJ >

Sałatka z dyni i orzechów z musztardowym sosem

Zieleninę rwiemy na kawałki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Dynię obieramy, kroimy na kawałki i usuwamy pestki Następnie kawałki dyni układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy tłuszczem i wkładamy do piekarnika na ok. 30…

WIĘCEJ >

Krem jaglano-kokosowy

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Po tym czasie kasza powinna wchłonąć całą wodę i być miękka Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (poza owocami) i całość…

WIĘCEJ >