fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywne placuszki z krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c24c8b9d7-c165-4bf5-96a3-96f2add43701
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywne placuszki z krewetkami

Przygotowanie

  • Krewetki dokładnie oczyszczamy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Paprykę oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski
  • Cebulę obieramy, kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy, po czym wlewamy do miski
  • Do miski dodajemy śmietanę, mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy porcję ciasta i smażymy placuszki przez ok. 2-4 minuty z każdej strony (smażymy do momentu, aż uzyskają złoty kolor)
  • Po usmażeniu przenosimy placuszki na blachę i wkładamy do ciepłego piekarnika, aby podać na ciepło

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia paluszków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (210 g)
  • Krewetka black tiger (świeża) (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Śmietana 18% (100 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Spaghetti wielowarzywne

Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Warzywa kroimy w paski Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem Nodsmażamy 2 min Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy…

WIĘCEJ >

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >

Szpinak z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Do miski wrzucamy rodzynki, zalewamy gorącą woda i odstawiamy na ok. 10 minut, aby napęczniały Po tym czasie rodzynki odcedzamy Czosnek obieramy i drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy orzeszki i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >

Jajo sadzone, boczek, ser żółty, awokado i rukola

Awokado obieramy, kroimy w plastry i układamy na talerzu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jajo i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białka) Obok jaja kładziemy plastry boczku i podsmażamy przez ok….

WIĘCEJ >