fbpx
logo
Szukaj
open close

Warzywne placuszki z krewetkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c24c8b9d7-c165-4bf5-96a3-96f2add43701
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Warzywne placuszki z krewetkami

Przygotowanie

  • Krewetki dokładnie oczyszczamy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Paprykę oczyszczamy, kroimy w drobną kostkę i przenosimy do miski
  • Cebulę obieramy, kroimy w cienkie plasterki i przenosimy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Jaja wybijamy na talerz i lekko roztrzepujemy, po czym wlewamy do miski
  • Do miski dodajemy śmietanę, mąkę oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy porcję ciasta i smażymy placuszki przez ok. 2-4 minuty z każdej strony (smażymy do momentu, aż uzyskają złoty kolor)
  • Po usmażeniu przenosimy placuszki na blachę i wkładamy do ciepłego piekarnika, aby podać na ciepło

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia paluszków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Papryka czerwona (230 g)
  • Cebula (210 g)
  • Krewetka black tiger (świeża) (200 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Groszek zielony (100 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (100 g)
  • Śmietana 18% (100 g)
  • Mąka orkiszowa (100 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jaja sadzone

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy około 3-4 minut, aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz

WIĘCEJ >

Gruszka pieczona z malinami i miodem

Gruszkę myjemy i odcinamy końcówkę od strony ogonka, tzw. „czapeczkę” Łyżką wydrążamy gniazdo nasienne gruszki Do wydrążonego otworu wkładamy maliny, polewamy miodem i zakładamy „czapeczkę” Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 220 st. C i…

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem wędzonym i prażonym słonecznikiem

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wsypujemy pestki słonecznika i prażymy na lekko złocisty kolor Następnie przenosimy pestki do miski Na patelnię kładziemy plastry boczku i smażymy przez ok. 6-7 minut, tak aby były chrupiące Pomidora kroimy…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie miodowo – musztardowym z grillowanymi ziemniakami i rukolą

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >