fbpx
logo
Szukaj
open close

Placuszki z kefiru

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c86003675-e54c-418c-a1f0-2b44add9d9b0
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Placuszki z kefiru

Przygotowanie

  • Do miski wybijamy jajo, dodajemy cukier i dokładnie ubijamy
  • Dodajemy kefir i mieszamy
  • Dodajemy mąkę (przesiewamy przez sito) oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy, tak aby nie było grud
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy porcję ciasta i smażymy małe placki po ok. 3-4 minuty z każdej strony (na lekko rumiany kolor)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych placuszków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kefir (250 ml)
  • Mąka orkiszowa (200 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (30 ml)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagi z prażonymi migdałami

Ze szparagów odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12 minut (do miękkości) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier wysypujemy płatki migdałowe i wkładamy…

WIĘCEJ >

Zupa z brukwi

Mięso dokładnie myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda i gotujemy przez ok. 20 minut Brukiew obieramy i kroimy w kostkę, po czym wrzucamy do garnka i gotujemy wraz z mięsem przez ok. 20 minut…

WIĘCEJ >

Jogurt z borówkami

Do miski nakładamy jogurt i posypujemy borówkami

WIĘCEJ >

Zupa z cebuli i kopru włoskiego

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Zieleninę drobno siekamy Koper kroimy w cienkie plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, dodajemy zieleninę i podsmażamy przez ok. 10 minut Dolewamy bulion i wodę, dodajemy koper i…

WIĘCEJ >