fbpx
logo
Szukaj
open close

Placuszki z łososia

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca4678dcf-1294-4f4c-a4f7-197cb265812f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Placuszki z łososia

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy
  • Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Z jaj oddzielamy białka od żółtek do dwóch, osobnych misek
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem
  • Łososia odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i rozgniatamy widelcem
  • Dodajemy zieleninę, skórkę i sok z cytryny, cebulę oraz przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Do miski z żółtkami wlewamy śmietanę, dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy
  • Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie przenosimy do miski z masą z żółtek i mieszamy
  • Masę z jaj przenosimy do miski z łososiem i całość dokładnie mieszamy
  • Na papier nakładamy łyżką masę formując okrągłe placuszki
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 5 minut
  • Po tym czasie obracamy placki na drugą stronę i pieczemy przez następne ok. 5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia placków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Łosoś z puszki (w sosie własnym) (400 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Śmietana 18% (100 g)
  • Cebula (45 g)
  • Szczypiorek (15 g)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Cytryna – skórka (6 g)
  • Proszek do pieczenia (2 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Mikser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kurczak curry z dynią i szpinakiem

Dynię obieramy i kroimy na drobne kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, podobnie pierś z kurczaka. Czosnek i imbir drobno siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w wolnowarze i mieszamy. Wstawiamy na 7 godzin na tryb…

WIĘCEJ >

Lekka surówka z kapusty

Kapusty szatkujemy i przenosimy na sitko Następnie posypujemy kapustę solą, mieszamy i odstawiamy na ok. 30 minut (od czasu do czasu potrząsamy sitkiem) Marchew obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Cebulę oraz…

WIĘCEJ >

Papaja

Papaję umyć, przekroić na pół Wydrążyć pestki i obrać Pokroić na mniejsze kawałki

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, chili oraz przyprawy (ziele angielskie) i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >