fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka indycza z tymiankiem i oregano

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cadedeb73-09a6-465d-bd57-f28ed4962f7a

Wątróbka indycza z tymiankiem i oregano

Przygotowanie

  • Wątróbkę płuczemy solidnie, wycinamy błonki i odstawiamy do osuszenia.
  • Cebulę kroimy w piórka.
  • Na rozgrzanym tłuszczu (smalec lub olej kokosowy) podsmażamy cebulę, aż zmięknie, dorzucamy wątróbkę.
  • Smażymy na średnim ogniu kilka minut, aż wątróbka zbrązowieje.
  • Pod sam koniec smażenia dorzucamy posiekany drobno czosnek i pocięte zioła.
  • Na końcu solimy dodajemy sporą szczyptę pieprzu.
  • Opcjonalnie przed podaniem polewamy octem jabłkowym lub sokiem z cytryny.

Uwagi

Wątróbkę soli się pod koniec smażenia, w innym wypadku może być twarda. Zioła, żeby nie straciły aromatu, również należy dodać na kilka chwil przed podaniem.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g wątróbki indyczej – eko
  • 1 cebula (100 g)
  • 3 ząbki czosnku (15 g)
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • 3 gałązki świeżego oregano
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z sarniną

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy (…)

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl