logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-3-2

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-3-2

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki
  • Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie plastry
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Kładziemy wątrobę i obsmażamy z każdej strony przez 1-2 min
  • Przekładamy na talerz
  • Na patelnię dodajemy resztę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez 3-4 min
  • Dodajemy pomarańcze, lekko solimy, pieprzymy
  • Podsmażamy minutę
  • Dodajemy podsmażoną wcześniej wątrobę i majeranek
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 2-3 min

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g wątróbki wieprzowej
  • ½ cebuli
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa (wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką (…)

WIĘCEJ >

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz (…)

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 (…)

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Cukinię kroimy w paski lub kostkę Paprykę kroimy w paski Pomidora kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl