logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-3-2

Wątróbka wieprzowa w pomarańczach

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz28-3-2

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki
  • Wątrobę kroimy pod jak największym skosem w cienkie plastry
  • Rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu
  • Kładziemy wątrobę i obsmażamy z każdej strony przez 1-2 min
  • Przekładamy na talerz
  • Na patelnię dodajemy resztę tłuszczu
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez 3-4 min
  • Dodajemy pomarańcze, lekko solimy, pieprzymy
  • Podsmażamy minutę
  • Dodajemy podsmażoną wcześniej wątrobę i majeranek
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 2-3 min

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g wątróbki wieprzowej
  • ½ cebuli
  • 1 pomarańcza
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki smalcu
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sałatka ze szparagami

Myjemy wszystkie składniki Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę Do miski (…)

WIĘCEJ >

Gołąbki z jelenia w sosie grzybowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą (…)

WIĘCEJ >

Burgery w portobello

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach (tej większej szajbie niż normalna) Lekko solimy, pieprzymy i mieszamy, aż (…)

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy wątróbkę, po 30 sekundach dodajemy smalec i por. Przykrywamy pokrywką i smażymy 2-3 minuty. Obracamy wątróbkę na (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl