fbpx
logo
Szukaj
open close

Wątróbka z cebulką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c06b711d0-83a1-41e0-bfbd-5a8077efe39f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wątróbka z cebulką

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 20-25 minut (aż robi się szklista i lekko zarumieniona)
  • Następnie ściągamy cebulę z palnika
  • Wątróbkę oczyszczamy i każdy kawałek kroimy na pół
  • Do miski wsypujemy mąkę
  • Każdy kawałek wątróbki obtaczamy w mące i odkładamy na osobny talerz
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kawałki wątróbki i smażymy przez ok. 1,5-2 minuty z każdej strony
  • Podsmażoną wątróbkę przenosimy na patelnię z cebulą, dodajemy przyprawy oraz posiekaną zieleninę i całość razem podgrzewamy przez ok. 4-5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wątróbki.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk wątróbka (800 g)
  • Cebula biała (600 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Mąka orkiszowa (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Majeranek suszony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl jabłkowo-imbirowy z wodą kokosową

Jabłko oraz imbir obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do blendera Dolewamy wodę kokosową i całość dokładnie blendujemy

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Calzone z serem i grzybami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę (tymianek) drobno siekamy Pieczarki kroimy w plasterki Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem…

WIĘCEJ >

Makaron z pieczonymi warzywami

Papryki kroimy w plastry Bakłażana kroimy w plasterki Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy paprykę, bakłażana, cebulę oraz…

WIĘCEJ >