fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wątróbka z cebulką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c06b711d0-83a1-41e0-bfbd-5a8077efe39f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wątróbka z cebulką

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w piórka
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 20-25 minut (aż robi się szklista i lekko zarumieniona)
  • Następnie ściągamy cebulę z palnika
  • Wątróbkę oczyszczamy i każdy kawałek kroimy na pół
  • Do miski wsypujemy mąkę
  • Każdy kawałek wątróbki obtaczamy w mące i odkładamy na osobny talerz
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy kawałki wątróbki i smażymy przez ok. 1,5-2 minuty z każdej strony
  • Podsmażoną wątróbkę przenosimy na patelnię z cebulą, dodajemy przyprawy oraz posiekaną zieleninę i całość razem podgrzewamy przez ok. 4-5 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wątróbki.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk wątróbka (800 g)
  • Cebula biała (600 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (75 g)
  • Mąka pszenna (20 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)
  • Majeranek suszony (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Patelnia - duża, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb ziemniaczany

Ziemniaki obrać, ugotować i przełożyć na sito Drożdże pokruszyć do jakiejś miseczki, dodać miód i zamieszać, aż się drożdże rozpuszczą Ubić ziemniaki tłuczkiem do puree Dodać wodę, sól i mąkę gryczaną. Wymieszać w misce Przykryć…

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona

Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut. Następnie dodajemy uduszoną wcześniej…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – rybka w akwarium

Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Oliwki kroimy w plastry i wycinamy małe kawałki na oko ryby Pomidorka kroimy w plastry Z szynki wycinamy małe trójkąciki na pysk ryby…

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >