fbpx
logo
Szukaj
open close

Wegański parmezan

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb01aceb3-3e0e-4395-b9be-9fe87764bac5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wegański parmezan

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i blendujemy z ostrzem „S” na drobny piasek
  • Parmezan przechowujemy w szczelnym pojemniku

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań wegańskich.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Orzech nerkowca (85 g)
  • Migdał (35 g)
  • Płatki drożdżowe (15 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Pojemnik z pokrywką

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kokosowa polewa czekoladowa

Do rondla wkładamy tłuszcz, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę i podgrzewamy cały czas mieszając, do momentu, aż się rozpuści Następnie odkładamy rondle do ostygnięcia Dodajemy cukier i przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona), wlewamy mleko…

WIĘCEJ >

Łatwy sos do makaronu

Pomidory drobno siekamy Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Warzywa z sosem krewetkowym

Cebulę obieramy i drobno siekamy Krewetki dokładnie oczyszczamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski W rondlu podgrzewamy tłuszcz Dodajemy mąkę, mieszamy i podgrzewamy do momentu, aż zbrązowieję Dodajemy cebulę, mieszamy i dusimy przez…

WIĘCEJ >

Angielski sos miętowy

Zieleninę siekamy i przenosimy do moździerza Dodajemy połowę słodziku i rozcieramy na pastę Do garnka wsypujemy drugą połowę słodziku, wlewamy ocet, wodę oraz sok z cytryny i zagotowujemy Dodajemy pastę miętową oraz sól, mieszamy i…

WIĘCEJ >