fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wegetariańskie curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c708a060c-b24c-4e21-804e-a25deeeb84f5

Wegetariańskie curry

Przygotowanie

  • Pomidora zanurzamy we wrzątku i obieramy ze skórki
  • Następnie kroimy wraz z papryką w kostkę
  • Na maśle podsmażamy przyprawy i pokrojone zioła
  • Dodajemy warzywa
  • Po 5 minutach dokładamy na patelnię mleko kokosowe i ser kozi
  • Dusimy przez 15 minut
  • Danie podajemy, posypując listkami mięty

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Zainspiruj się innymi propozycjami podania curry z różnymi dodatkami – spójrz w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • 60 g sera koziego miękkiego
  • 6 łyżek mleka kokosowego (60 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • 1 garść liści mięty (2 g)
  • 1 garść liści kolendry (1 g)
  • 1 szczypta cynamonu (1 g)
  • 1 szczypta kurkumy (1 g)
  • 1 szczypta kozieradki (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet z dzika z grzybami i chleb gryczany

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp., Miksujemy 5-8 sekund Wsypujemy do miski Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach,…

WIĘCEJ >

Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać  Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy 5 min Dodajemy pomidory Dusimy 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można również dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >