fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina po karaibsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd82911ef-2a38-4909-af0c-16e9adb3acab
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina po karaibsku

Przygotowanie

  • Cebulę z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera
  • Dodajemy tłuszcz i całość blendujemy tak, aby zostały drobne kawałki cebuli
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Przelewamy zawartość blendera i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy przyprawy (pieprz), mieszamy i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy i połowę wrzucamy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy sok z limonki i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez ok. 40 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Danie możesz podawać z dodatkiem ryżu.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Jajo z awokado i szpinakiem

Jaja gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 4 minuty (na pół miękko) Awokado obieramy i kroimy w paski Na talerzu układamy szpinak, a obok kładziemy awokado i całość polewamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Jaja odcedzamy,…

WIĘCEJ >

Fritatta grzybowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 st. C Grzyby oczyszczamy i kroimy na kawałki Boczek kroimy w kostkę Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy grzyby i smażymy…

WIĘCEJ >

Kalmary nadziewane ziołami i serem z sosem pomidorowym

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mozzarellę ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z mozzarellą Kalmary oczyszczamy Pomidory kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >