fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina po karaibsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd82911ef-2a38-4909-af0c-16e9adb3acab
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina po karaibsku

Przygotowanie

  • Cebulę z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do blendera
  • Dodajemy tłuszcz i całość blendujemy tak, aby zostały drobne kawałki cebuli
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Przelewamy zawartość blendera i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy przyprawy (pieprz), mieszamy i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy pomidory, dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Zieleninę drobno siekamy i połowę wrzucamy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy sok z limonki i całość dokładnie mieszamy
  • Dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem przez ok. 40 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Danie możesz podawać z dodatkiem ryżu.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (600 g)
  • Pomidor w puszce (400 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Cebula (210 g)
  • Ziemniak (150 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z limonki (bio) (12 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Pieprz kajeński (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora zasmażany z indykiem i warzywami

Indyka pokroić w paski Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Imbir obrać i posiekać Paprykę pokroić w paseczki W garnku rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Zasmażamy indyka przez 2 min Dodajemy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka posypujemy solą i grillujemy po 2 minuty z każdej strony Sałatę targamy na kawałki Dodajemy pokrojoną paprykę szpiczastą Układamy steka na sałacie Polewamy oliwą i sokiem z limonki

WIĘCEJ >

Chrupiący placek z pasternaku

Warzywa obieramy, wkładamy do garnka z zimną wodą i zagotowujemy Następnie wyłączamy kuchenkę, garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy na ok. 5 minut Po tym czasie warzywa odsączamy i czekamy do ostygnięcia Zieleninę drobno siekamy Ostygnięte…

WIĘCEJ >