fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c32e36594-4b31-4e45-b7af-87ea0d858b72
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina z imbirem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy mięso do miski, a na patelnię wlewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Z drugą połową mięsa postępujemy tak samo jak z pierwszą
  • Patelnię wycieramy papierowym ręcznikiem do sucha i wlewamy pozostały tłuszcz
  • Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Na patelnię z powrotem wrzucamy mięso, dolewamy bulion i sos, dodajemy przyprawy (curry i garam masalę), dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 50 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 kotleciki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Cebula cukrowa (160 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Mąka orkiszowa (36 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Zioła prowansalskie (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając Wiórki odstawiamy do wystudzenia Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia Po zagotowaniu…

WIĘCEJ >

Keczup

Pomidory dokładnie myjemy, sparzamy i obieramy ze skórki Następnie kroimy pomidory na kawałki i wrzucamy do garnka Cebulę obieramy, drobno siekamy i dodajemy do garnka z pomidorami Garnek stawiamy na kuchenkę i odparowujemy pod przykryciem…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone z pomidorem

Pomidora kroimy w plastry i układamy na talerzu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Usmażone jaja przenosimy na talerz i posypujemy przyprawami (jeśli są…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >