fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z imbirem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c32e36594-4b31-4e45-b7af-87ea0d858b72
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina z imbirem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy mięso do miski, a na patelnię wlewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Z drugą połową mięsa postępujemy tak samo jak z pierwszą
  • Patelnię wycieramy papierowym ręcznikiem do sucha i wlewamy pozostały tłuszcz
  • Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Na patelnię z powrotem wrzucamy mięso, dolewamy bulion i sos, dodajemy przyprawy (curry i garam masalę), dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 50 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 3 kotleciki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kurczaka.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut, powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (600 g)
  • Cebula cukrowa (160 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Ser żółty (100 g)
  • Mąka orkiszowa (36 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Zioła prowansalskie (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałata z truskawkami i camembertem

Liście sałaty umyć i ułożyć na talerzu Truskawki umyć, usunąć (wyrwać/wyciąć) szypułki i pokroić na połówki lub ćwiartki Pomidorki pokroić na połówki Rukolę rozłożyć na sałacie rzymskiej Dodać pomidorki Dodać truskawki Dodać camembert Polać sosem…

WIĘCEJ >

Żeberka z grilla w syropie klonowym

Czosnek obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza żeberkami) i całość dokładnie mieszamy Płaty żeber kroimy na pojedyncze żeberka, wkładamy do miski z marynatą i całość dokładnie mieszamy, tak…

WIĘCEJ >

Faszerowana papryka

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Papryki kroimy wzdłuż na pół i usuwamy z nich pestki Następnie wkładamy papryki na ok. 3 minuty do garnka z wrzącą wodą Po tym czasie papryki odsączamy i…

WIĘCEJ >

Puree selerowo – gruszkowe

Obieramy seler, kroimy w plastry, płuczemy w zimnej wodzie Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą do 2/3 wysokości, lekko solimy Gruszkę obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do selera Gotujemy pod przykryciem około 30 min…

WIĘCEJ >