fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina z imbirem

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-220
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina z imbirem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę
  • Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy
  • Cebulę drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas obracając na drugą stronę
  • Następnie przenosimy mięso do miski, a na patelnię wlewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Z drugą połową mięsa postępujemy tak samo jak z pierwszą
  • Patelnię wycieramy papierowym ręcznikiem do sucha i wlewamy pozostały tłuszcz
  • Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy czosnek z imbirem oraz cebulę i smażymy przez ok. 5 minut
  • Na patelnię z powrotem wrzucamy mięso, dolewamy bulion i sos, dodajemy przyprawy (curry i garam masalę), dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 50 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (1000 ml)
  • Wieprzowina karkówka (750 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sos ostrygowy (30 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Curry w proszku (3 g)
  • Garam masala (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Ręcznik papierowy

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jambalaya z krewetkami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Seler i kiełbasę kroimy w plasterki Paprykę kroimy w słupki Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem oraz…

WIĘCEJ >

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Shakshouka

Papryki kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka, a pomidory w mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i papryki, dodajemy też słodką i ostrą paprykę w proszku. Po kilku minutach smażenia dodajemy pomidory oraz…

WIĘCEJ >