fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z ananasową salsą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b114e55-e1b7-480d-b203-de67e1952815
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina z ananasową salsą

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry (na 1 porcję 1 plaster)
  • Każdy plaster mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość ok. 1 cm
  • Następnie wkładamy mięso do lodówki
  • Ananasa kroimy na kawałki i przenosimy do miski
  • Cebulę kroimy w plasterki i dodajemy do miski
  • Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy również skórkę oraz sok z limonki i całość dokładnie mieszamy
  • Tak przygotowaną salsę odkładamy na ok. 30 minut
  • Patelnię grillową smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy
  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (pieprzem), kładziemy na patelnię i smażymy z każdej strony przez ok. 5-7 minut (aż będzie dobrze wysmażone w środku)
  • Mięso nakładamy na talerze i podajemy z ananasową salsą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Wieprzowinę możesz podawać z dodatkiem frytków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (400 g)
  • Ananas w puszce (220 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z limonki (bio) (18 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Limonka – skórka (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pudding ryżowy z owocami

W garnku roztapiamy tłuszcz Dolewamy mleko, dodajemy tłuszcz, sól oraz cynamon, mieszamy i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 40 minut (bez pokrywki), co jakiś czas mieszając drewnianą łyżką Dodajemy cukier i mieszamy…

WIĘCEJ >

Jagodowy pudding z tapioki

Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Następnie zagotować ją do wchłonięcia całego mleka. Dodać stevię, wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Większą część jagód zmiksować, pozostawić kilka do ozdoby. Ostudzoną tapiokę przełożyć do słoiczka,…

WIĘCEJ >

Ryż w soczystym sosie

Na 2,5 szklanki gotującej się i osolonej wody wrzucamy opłukany zimną wodą ryż, zmniejszamy ogień i mieszamy czas od czasu. Na ok. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy soczewicę i startą na średnich oczkach marchew…

WIĘCEJ >

Sarnina w sosie żurawinowym

Mięso kroimy w plastry i przenosimy do miski (niemetalowej) Cebulę z marchwią obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do miski Seler kroimy w kostkę i dodajemy do miski Do miski dolewamy wino, dodajemy przyprawy (liść…

WIĘCEJ >