fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina z ananasową salsą

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-229
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina z ananasową salsą

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry (na 1 porcję 1 plaster)
  • Każdy plaster mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość ok. 1 cm
  • Następnie wkładamy mięso do lodówki
  • Ananasa kroimy na kawałki i przenosimy do miski
  • Cebulę kroimy w plasterki i dodajemy do miski
  • Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy również skórkę oraz sok z limonki i całość dokładnie mieszamy
  • Tak przygotowaną salsę odkładamy na ok. 30 minut
  • Patelnię grillową smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy
  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (pieprzem), kładziemy na patelnię i smażymy z każdej strony przez ok. 5-7 minut (aż będzie dobrze wysmażone w środku)
  • Mięso nakładamy na talerze i podajemy z ananasową salsą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (400 g)
  • Ananas w puszce (220 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z limonki (bio) (18 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Limonka – skórka (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z wołowiną i grzybami

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy i przenosimy do miski Dodajemy połowę tłuszczu, mieszamy i odstawiamy Mięso, cebulę i grzyby kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Imbir obieramy i…

WIĘCEJ >

Mus malinowy ze śmietaną

Maliny blendujemy na jednolity mus, a następnie przenosimy do miski Na wierzch nakładamy śmietanę

WIĘCEJ >

Zupa kokosowo – buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Kurczak w sosie migdałowym

Cebulę kroimy w piórka (na pół i w paseczki). Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy, mieszamy z kurkumą i podsmażamy na średnim ogniu, aż mięso się zetnie. Dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Dodajemy…

WIĘCEJ >