fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z ananasową salsą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6b114e55-e1b7-480d-b203-de67e1952815
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina z ananasową salsą

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w plastry (na 1 porcję 1 plaster)
  • Każdy plaster mięsa wkładamy między dwa kawałki folii i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość ok. 1 cm
  • Następnie wkładamy mięso do lodówki
  • Ananasa kroimy na kawałki i przenosimy do miski
  • Cebulę kroimy w plasterki i dodajemy do miski
  • Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy również skórkę oraz sok z limonki i całość dokładnie mieszamy
  • Tak przygotowaną salsę odkładamy na ok. 30 minut
  • Patelnię grillową smarujemy tłuszczem i rozgrzewamy
  • Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (pieprzem), kładziemy na patelnię i smażymy z każdej strony przez ok. 5-7 minut (aż będzie dobrze wysmażone w środku)
  • Mięso nakładamy na talerze i podajemy z ananasową salsą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Wieprzowinę możesz podawać z dodatkiem frytków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (400 g)
  • Ananas w puszce (220 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Sok z limonki (bio) (18 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Limonka – skórka (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia grillowa, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb gryczany na zakwasie – własnej roboty

Kaszę płuczemy na sicie pod strumieniem bieżącej zimnej wody Przekładamy kaszę do garnka, w taki sposób, żeby poziom był centymetr wyżej Mieszamy Zostawiamy tak na minimum 8 godz. (najlepiej na noc) Po tym czasie mieszamy…

WIĘCEJ >

Koktajl z jagód

Wszystkie składniki wkładamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane risottem

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy. Paprykę, selera, cukinię i cebulę kroimy w drobną kostkę, a czosnek siekamy. Wszystkie te warzywa wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej i obsmażamy przez 2-3 minuty. Bakłażany kroimy…

WIĘCEJ >