fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina duszona z ogórkiem kiszonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7029fa3d-abf7-45df-b0bc-7b936a9a2950
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina duszona z ogórkiem kiszonym

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paski o grubości ok. 2 cm i długości ok. 5 cm
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-7 minut (aż będzie lekko zarumienione)
  • Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy wodę i dusimy do miękkości
  • Ogórki kroimy w słupki
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy ogórki, dolewamy wodę z ogórków i podsmażamy przez ok. 10 minut
  • Ogórki wraz z wodą przenosimy na patelnię z mięsem, dodajemy przyprawy oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Woda (250 ml)
  • Ogórek kiszony (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Woda po ogórkach kiszonych (50 ml)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kwiatki z jaj sadzonych

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, posypujemy przyprawami i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek) Oliwki i parówkę kroimy w plastry Jaja przenosimy na talerz i dekorujemy pozostałymi składnikami (tak jak…

WIĘCEJ >

Hinduski ryż z kurczakiem biryani

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Mięso obieramy ze skóry Pomidory kroimy w drobną kostkę Ryż wysypujemy na sito i płuczemy pod zimną wodą do momentu, aż woda będzie przejrzysta Piekarnik rozgrzewamy do temp….

WIĘCEJ >

Puree z bakłażana

Gotujemy bakłażana pokrojonego na mniejsze części około 20 minut (do miękkości). Odlewamy wodę i blendujemy bakłażana z masłem i przyprawami. Podajemy.

WIĘCEJ >

Gęsta zupa z szynką i grochem

Groch wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 6 godz. Po tym czasie groch odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy i kroimy w cienkie plasterki Seler kroimy na kawałki…

WIĘCEJ >