fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina duszona z ogórkiem kiszonym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7029fa3d-abf7-45df-b0bc-7b936a9a2950
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wieprzowina duszona z ogórkiem kiszonym

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paski o grubości ok. 2 cm i długości ok. 5 cm
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-7 minut (aż będzie lekko zarumienione)
  • Dodajemy cebulę i smażymy przez ok. 3-4 minuty
  • Dolewamy wodę i dusimy do miękkości
  • Ogórki kroimy w słupki
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy ogórki, dolewamy wodę z ogórków i podsmażamy przez ok. 10 minut
  • Ogórki wraz z wodą przenosimy na patelnię z mięsem, dodajemy przyprawy oraz posiekaną zieleninę i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina karkówka (500 g)
  • Woda (250 ml)
  • Ogórek kiszony (200 g)
  • Cebula (105 g)
  • Woda po ogórkach kiszonych (50 ml)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (9 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wątróbka drobiowa z cebulką i zieloną sałatką

Wątróbkę dokładnie myjemy i oczyszczamy Przecinamy na mniejsze kawałki (połówki) Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni Wątróbkę dodajemy na patelnię i solimy Lub pieczemy w naczyniu żaroodpornym razem z cebulką przez około 40-50…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz w sosie szpinakowym

Dorsza dzielimy na pół Kładziemy w naczyniu żaroodpornym, lekko solimy i pieprzymy Dodajemy łyżkę tłuszczu Przykrywamy pokrywką, wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 St.C na 15 min Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę W…

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowo-bananowy na zimno

Obieramy banana Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze Blendujemy

WIĘCEJ >

Sałatka owocowa – dowolne owoce

Kiwi obrać i pokroić w kostkę Truskawki, maliny i jeżyny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >