Wieprzowina z chili na słodko
Wieprzowina z chili na słodko
Przygotowanie
- Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
- Mięso kroimy w cienkie paski, krojąc w poprzek włókien
- Papryki kroimy w plasterki
- Ananasa kroimy na kawałki (sok zachowujemy)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy cebulę oraz mięso i smażymy przez ok. 5-8 minut (do momentu, aż mięso będzie brązowe, a cebula miękka)
- Dodajemy paprykę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy ananasa z sokiem i sos chili, dolewamy bulion i mieszamy
- Do miski wlewamy sos sojowy i ocet, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
- Następnie przenosimy mieszankę na patelnię, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.
Wieprzowinę możesz podawać z ryżem lub makaronem.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Wieprzowina schab (surowy) (700 g)
- Papryka czerwona (460 g)
- Ananas w puszce (250 g)
- Papryka zielona (140 g)
- Cebula (105 g)
- Bulion mięsny (60 ml)
- Sos chili (słodki) (40 g)
- Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
- Mąka kukurydziana (12 g)
- Sos sojowy (10 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Wieprzowina słodko-kwaśna na ryżu
Mięso oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki Następnie każdy kawałek mięsa przyprawiamy z każdej strony Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w większą kostkę Cebulę obieramy i kroimy w większą…
WIĘCEJ >Wieprzowina duszona z ogórkiem kiszonym
Mięso kroimy w paski o grubości ok. 2 cm i długości ok. 5 cm Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-7 minut (aż będzie lekko…
WIĘCEJ >Wieprzowina po indyjsku
W garnku rozgrzewamy masło i dorzucamy przyprawy. Gdy przyprawy zaczną intensywnie pachnieć, dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Po 5 minutach dolewamy do garnka przecier pomidorowy i wszystko gotujemy około 20 minut. Na koniec dodajemy mleko…
WIĘCEJ >Wieprzowina duszona z kapustą pekińską
Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w poprzek w paski Seler wypłukać, żeby nie było piasku i pokroić w poprzek w półksiężyce…
WIĘCEJ >