fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z chili na słodko

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9fa6d371-4836-4803-a735-3cef02632f7d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina z chili na słodko

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Mięso kroimy w cienkie paski, krojąc w poprzek włókien
  • Papryki kroimy w plasterki
  • Ananasa kroimy na kawałki (sok zachowujemy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz mięso i smażymy przez ok. 5-8 minut (do momentu, aż mięso będzie brązowe, a cebula miękka)
  • Dodajemy paprykę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ananasa z sokiem i sos chili, dolewamy bulion i mieszamy
  • Do miski wlewamy sos sojowy i ocet, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
  • Następnie przenosimy mieszankę na patelnię, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Wieprzowinę możesz podawać z ryżem lub makaronem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (700 g)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Ananas w puszce (250 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Bulion mięsny (60 ml)
  • Sos chili (słodki) (40 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowo-kokosowe placuszki bez mąki i cukru

Banany ugniatamy widelcem na gładką masę, dodajemy jajka, wiórki kokosowe, cynamon i mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji. Na końcu dodajemy borówki.  Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i za pomocą łyżki formujemy na patelni placuszki. Smażymy…

WIĘCEJ >

Karkówka wieprzowa duszona z kapustą i grzybami z wolnowaru

Karkówkę solimy i pieprzymy Kapustę kroimy nożem (żeby nie było długich „nici”) Oczyszczone grzyby kroimy w grube plastry Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Kapustę mieszamy z grzybami, cebulą i czosnkiem Kładziemy na…

WIĘCEJ >

Prosta gryczanka z malinami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy kaszę oraz przyprawy i mieszamy Wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy len oraz żółtka Gryczankę przelewamy do miski, posypujemy malinami i polewamy syropem

WIĘCEJ >

Sałatka z komosy ryżowej i suma wędzonego

Komosę wsypujemy na sito i płuczemy pod zimną bieżącą wodą Przepłukaną komosę wrzucamy do garnka z wrzątkiem i gotujemy 15 min Przekładamy na sito i przepłukujemy zimną wodą, zostawiamy do odcieknięcia W czasie jak gotuje…

WIĘCEJ >