fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z chili na słodko

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9fa6d371-4836-4803-a735-3cef02632f7d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina z chili na słodko

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Mięso kroimy w cienkie paski, krojąc w poprzek włókien
  • Papryki kroimy w plasterki
  • Ananasa kroimy na kawałki (sok zachowujemy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz mięso i smażymy przez ok. 5-8 minut (do momentu, aż mięso będzie brązowe, a cebula miękka)
  • Dodajemy paprykę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ananasa z sokiem i sos chili, dolewamy bulion i mieszamy
  • Do miski wlewamy sos sojowy i ocet, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
  • Następnie przenosimy mieszankę na patelnię, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Wieprzowinę możesz podawać z ryżem lub makaronem.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (700 g)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Ananas w puszce (250 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Bulion mięsny (60 ml)
  • Sos chili (słodki) (40 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zimne nóżki paleo

Nogi i golonkę myjemy dokładnie pod bieżącą wodą. Namaczamy w zimnej wodzie przez około 15 minut. Wymieniamy wodę na czystą. Nalewamy jej tylko tyle, aby zakryć mięso. Gotujemy mięso na małym ogniu w sumie przez…

WIĘCEJ >

Surówka z marchewki z pomarańczą

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach Pomarańcz obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać do marchewki Z cytryny wycisnąć sok i dodać do marchewki Dodać miód Wymieszać, spróbować i ewentualnie dokwasić…

WIĘCEJ >

Sorbet morelowy

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia w którym będziemy…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >