fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina z chili na słodko

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-216
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina z chili na słodko

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Mięso kroimy w cienkie paski, krojąc w poprzek włókien
  • Papryki kroimy w plasterki
  • Ananasa kroimy na kawałki (sok zachowujemy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz mięso i smażymy przez ok. 5-8 minut (do momentu, aż mięso będzie brązowe, a cebula miękka)
  • Dodajemy paprykę i smażymy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy ananasa z sokiem i sos chili, dolewamy bulion i mieszamy
  • Do miski wlewamy sos sojowy i ocet, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
  • Następnie przenosimy mieszankę na patelnię, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 2 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (700 g)
  • Papryka czerwona (460 g)
  • Ananas w puszce (250 g)
  • Papryka zielona (140 g)
  • Cebula (105 g)
  • Bulion mięsny (60 ml)
  • Sos chili (słodki) (40 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Mąka kukurydziana (12 g)
  • Sos sojowy (10 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kawa z cykorii

Wszystkie składniki wkładamy do rondelka, powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy chwilę na małym ogniu. Blenderem miksujemy wszystko na gładki płyn.

WIĘCEJ >

Morele

Morele umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Smażony ryż z imbirem, chili i orzechami

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Chili i zieleninę drobno siekamy Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Ryż przenosimy do naczynia…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >