fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wiosenne warzywa z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccb4c5777-fea3-428f-8a52-295f7c1f112b
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wiosenne warzywa z patelni

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
  • Cukinię kroimy w słupki
  • Paprykę kroimy w cienkie słupki
  • Z grochu odcinamy końcówki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy imbir z cebulą i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy szparagi, cukinię i paprykę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy odsączoną kukurydzę z grochem i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dolewamy sos z wodą, mieszamy i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy kiełki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzyw.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Groch cukrowy (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Brokuł (150 g)
  • Papryka żółta (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Woda (30 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sos ostrygowy (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Aromatyczne risotto z krewetkami

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Krewetki oczyszczamy (obieramy z pancerza i usuwamy przewód pokarmowy) Zieleninę drobno siekamy Do rondla wlewamy bulion i zaczynamy podgrzewać na małym ogniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Makaron z kurczakiem i bakłażanem

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Mięso kroimy w kostkę Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Bakłażany nakłuwamy widelcem, kładziemy na blachę i wkładamy…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce

Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą Pokroić w plastry Ananasa obrać ze skóry Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek Przekroić plastry na połówki Na patelni rozgrzać tłuszcz Grillujemy pokrojone owoce z…

WIĘCEJ >

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…

WIĘCEJ >