fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wiosenne warzywa z patelni

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-103
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wiosenne warzywa z patelni

Przygotowanie

  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki
  • Cebulę obieramy i kroimy w plasterki
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
  • Cukinię kroimy w słupki
  • Paprykę kroimy w cienkie słupki
  • Z grochu odcinamy końcówki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy imbir z cebulą i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy szparagi, cukinię i paprykę, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy odsączoną kukurydzę z grochem i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dolewamy sos z wodą, mieszamy i gotujemy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy kiełki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 1 minutę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia warzyw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Groch cukrowy (200 g)
  • Papryka czerwona (150 g)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (150 g)
  • Kiełki fasoli Mung (100 g)
  • Cebula dymka (80 g)
  • Woda (30 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sos ostrygowy (10 g)
  • Imbir korzeń (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Portobello z jajem i boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki i wydrążamy środek Następnie kładziemy pieczarki na papier (spodem do góry), skrapiamy tłuszczem (oliwą) i posypujemy przyprawami Do pieczarek…

WIĘCEJ >

Brokułowo-paprykowa sałatka

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut, a następnie odcedzamy Paprykę kroimy w paski Cykorię rozdzielamy na liście Wszystkie warzywa układamy na talerzu i polewamy sosem

WIĘCEJ >

Paski indyka w ziołowej panierce

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Mięso kroimy w paski o długości ok. 15 cm i szerokości ok. 4 cm Do miski wsypujemy…

WIĘCEJ >

Szynka z wieprzowiny, boczku i rydzów

Wieprzowinę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmielone…

WIĘCEJ >