fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzona rolada

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc559fe82-ce78-4966-bd16-1aeecbbe2abd

Wolnowarzona rolada

Przygotowanie

  • Mięso układamy w misie wolnowaru, dodajemy wodę i przyprawy
  • Ustawiamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz.
  • Podając kroimy w plastry

Rady dietetyka

Do porcji mięsa warto dodać porcję warzyw, np. w postaci sałatki.

Uwagi

Zainspiruj się ciekawymi propozycjami przyrządzenia wołowiny – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g surowej rolady wołowej np. ligawy
  • 1 łyżka kolendry w ziarnach (4 g)
  • 0,5 l wody
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany łosoś z makaronem z marchwi

Nastawiamy grilla Filety osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, delikatnie skrapiamy oliwą. Kładziemy łososia na grill (skórą do góry) Grillujemy około 6 minut i obracamy na drugą stronę. Grillujemy jeszcze około 5 minut W tym czasie…

WIĘCEJ >

Wołowina z kapustą

Mięso wrzucamy na dużą patelnie z roztopionym tłuszczem, podsmażamy Gdy już całkowicie zbrązowieje, dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę i starte marchewki Dusimy razem do momentu aż warzywa zaczną mięknąć, następnie dodajemy kapustę i przyprawy Gotujemy jeszcze około…

WIĘCEJ >

Sałatka z wodorostów z wędzonym sumem

Gotujemy glony według zaleceń na opakowaniu Odcedzamy na sicie i przelewamy zimną wodą Nakładamy glony na talerze Nakładamy pomidory suszone Kładziemy na wierzchu kawałki wędzonej ryby Do miseczki wyciskamy sok z cytryny, dodajemy troszkę soli,…

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy wątróbkę, po 30 sekundach dodajemy smalec i por. Przykrywamy pokrywką i smażymy 2-3 minuty. Obracamy wątróbkę na drugą stronę, dusimy jeszcze 2-3 minuty. Podnosimy pokrywkę, lekko solimy. Sałatka warzywna: Liście sałaty kroimy…

WIĘCEJ >