fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzona rolada

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc559fe82-ce78-4966-bd16-1aeecbbe2abd
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Wolnowarzona rolada

Przygotowanie

  • Mięso układamy w misie wolnowaru, dodajemy wodę i przyprawy
  • Ustawiamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz.
  • Podając kroimy w plastry

Rady dietetyka

Do porcji mięsa warto dodać porcję warzyw, np. w postaci sałatki.

Uwagi

Zainspiruj się ciekawymi propozycjami przyrządzenia wołowiny – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g surowej rolady wołowej np. ligawy
  • 1 łyżka kolendry w ziarnach (4 g)
  • 0,5 l wody
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy, kroimy w plastry a następnie w długie paski  Pocięte marchew, kalarepę i cukinię mieszamy…

WIĘCEJ >

Curry z ciecierzycą, fasolką szparagową i suszonymi pomidorami

Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i moczymy przez noc Drugiego dnia gotujemy ją na małym ogniu do miękkości (około 1-2 godziny) Pomidory moczymy przynajmniej 30 minut w wodzie Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >