fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wolnowarzona rolada

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc559fe82-ce78-4966-bd16-1aeecbbe2abd

Wolnowarzona rolada

Przygotowanie

  • Mięso układamy w misie wolnowaru, dodajemy wodę i przyprawy
  • Ustawiamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz.
  • Podając kroimy w plastry

Rady dietetyka

Do porcji mięsa warto dodać porcję warzyw, np. w postaci sałatki.

Uwagi

Zainspiruj się ciekawymi propozycjami przyrządzenia wołowiny – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g surowej rolady wołowej np. ligawy
  • 1 łyżka kolendry w ziarnach (4 g)
  • 0,5 l wody
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z pulpecikami z sarny duszonymi w rydzach (na wywarze kostnym)

Mięso mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący płyn…

WIĘCEJ >

Udka perliczki duszone z grzybami, z młodymi ziemniakami i kapustą kiszoną

Grzyby moczyć w zimnej wodzie przez minimum 6 godzin Perliczkę posolić i popieprzyć Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Na patelni/rondlu rozgrzać tłuszcz Wkładamy perliczkę Smażymy z obu stron po 3-5 minut Dodajemy…

WIĘCEJ >

Jajka w szynce na sałacie

Kapustę pekińską kroimy cienko nożem w paski Sałatę rwiemy w palcach Pomidora kroimy w cząstki Ogórka kroimy w plastry a następnie na pół plastry Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach Sałatę, kapustę…

WIĘCEJ >