fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina curry po tajsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9fa0ddd-299f-4ad4-aecd-07e88d98b828
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina curry po tajsku

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy 1/8 ilości mleka i zagotowujemy
  • Dodajemy pastę i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy cukier oraz sos sojowy i gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Wlewamy pozostałe mleko oraz bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż sos zgęstnieję)
  • Mięso kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry, dodajemy do rondla i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do momentu, aż mięso będzie miękkie)
  • Pieczarki kroimy w cienkie plasterki
  • Do rondla dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i pędy bambusa, pieczarki oraz połowę zieleniny i całość gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Wołowinę możesz podać z makaronem lub ryżem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (250 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (75 g)
  • Bambus – pędy (70 g)
  • Pieczarka (świeża) (70 g)
  • Bulion mięsny (25 ml)
  • Pasta curry czerwona (20 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Sos sojowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszona wołowina z imbirem

Mięso kroimy w grubą kostkę i przenosimy do miski Dolewamy sos, dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy (…)

WIĘCEJ >

Curry z wołowiną i dynią

Dynię obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 5 minut, a następnie odcedzamy Mięso kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Kremowe curry z wołowiną

Cebulę, czosnek oraz imbir obieramy i drobno siekamy Chili drobno siekamy Mięso kroimy na kawałki i przenosimy do miski Dodajemy (…)

WIĘCEJ >