fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina curry po tajsku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca9fa0ddd-299f-4ad4-aecd-07e88d98b828
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina curry po tajsku

Przygotowanie

  • Do rondla wlewamy 1/8 ilości mleka i zagotowujemy
  • Dodajemy pastę i gotujemy przez ok. 2-3 minuty, cały czas mieszając
  • Dodajemy cukier oraz sos sojowy i gotujemy przez ok. 1 minutę
  • Wlewamy pozostałe mleko oraz bulion i zagotowujemy
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż sos zgęstnieję)
  • Mięso kroimy w poprzek włókien na cienkie plastry, dodajemy do rondla i gotujemy pod przykryciem przez ok. 15 minut (do momentu, aż mięso będzie miękkie)
  • Pieczarki kroimy w cienkie plasterki
  • Do rondla dodajemy odsączoną z zalewy kukurydzę i pędy bambusa, pieczarki oraz połowę zieleniny i całość gotujemy przez ok. 5 minut
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy pozostałą zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Wołowinę możesz podać z makaronem lub ryżem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (250 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Kukurydza w zalewie (słoik) (75 g)
  • Bambus – pędy (70 g)
  • Pieczarka (świeża) (70 g)
  • Bulion mięsny (25 ml)
  • Pasta curry czerwona (20 g)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Sos sojowy (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kanapka dziecięca – pirat

Z papryki wycinamy kawałki na kształt pirackiej czapki i uśmiechu Marchew obieramy i wycinamy krążki Ogórka obieramy i odkrawamy plaster Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt pirata, tak jak na załączonym obrazku Opaskę piracką…

WIĘCEJ >

Zimowy deser owocowy

Do rondla wsypujemy cukier i przyprawy (cynamon), dodajemy ekstrakt z wanilii, dolewamy wodę i zagotowujemy Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut (do momentu, aż cukier się rozpuści) Figi kroimy na pół i…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraka przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty…

WIĘCEJ >

Cebula nadziewana mięsnym farszem

Cebulę białą z czosnkiem obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla wkładamy cebule czerwone, zalewamy zimną wodą i gotujemy przez ok. 10 minut, a następnie…

WIĘCEJ >