fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina w sosie musztardowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4cfa3061-440e-46a8-ab88-22189d21e75a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina w sosie musztardowym

Przygotowanie

  • Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski
  • Do miski wlewamy tłuszcz (2/5 ilości oliwy), dodajemy przyprawy (pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Mięso nacieramy z każdej strony marynatą, kładziemy na papier i odkładamy na ok. 1 godz.
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C
  • Rozgrzewamy patelnię
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas obracając
  • Następnie przenosimy mięso na blachę i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut
  • Po ok. 10 minutach obracamy mięso na drugą stronę
  • Do miski wlewamy żółtka, dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz (olej i pozostałą oliwę), dokładnie mieszamy, a następnie wlewamy małym strumykiem do miski z żółtkami, cały czas mieszając
  • Mięso kroimy w plastry, układamy na talerzach i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wołowiny.

Wołowinę możesz opcjonalnie posypać kaparami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina polędwica (750 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (100 ml)
  • Jajo żółtko (60 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Tymianek (świeży) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wiosenny makaron z warzywami

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy Marchew obieramy i kroimy w grubą kostkę Seler kroimy w grubą kostkę Paprykę kroimy w cienkie paski (gniazdo nasienne usuwamy) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Sałata z pieczoną kaczką, melonem i awokado

Pierś z kaczki kładziemy skórą do góry i nacinamy skórę nożem w kratkę Rozgrzać patelnię (najlepiej patelnię grillową) Na gorącą patelnię położyć kaczkę skórą w dół Smażyć około 6-7 minut z każdej strony na średnim ogniu…

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.

WIĘCEJ >